Placeholder

Petra: ‘Hoe ik in tientallen Whatsappgroepjes belandde’

WhatsApp- vinger, swipe duim en een laptoplijf, ik heb het allemaal en wil er vanaf. Dat laptoplijf wordt lastig want ik heb teveel schrijfopdrachten om mijn laptop dicht te laten, maar die whatsappvinger ga ik aanpakken.

WhatsApp- vinger, swipe duim en een laptoplijf, ik heb het allemaal en wil er vanaf. Dat laptoplijf wordt lastig want ik heb teveel schrijfopdrachten om mijn laptop dicht te laten, maar die whatsappvinger ga ik aanpakken.

Als eerste ga ik mijn whatsapp groepen maar eens kritisch bekijken want dat zijn er héél veel.

PA van mijn dochter
Ik heb bijna met al mijn contactpersonen wel een groepje. Allerlei soorten en combinaties, een eetgroepje, loopgroepje, koffiegroepje, yogagroepje, familiegroepje of borrelgroepje. Allemaal zijn ze nuttig en efficiënt dus verwijder ik ze niet. Maar ik zie ook veel groepjes waarbij ik alleen Personal Assistent ben. Mijn telefoon zit namelijk ook vol met appgroepjes van mijn dochter. Die gaan over school, hobby’s of feestjes en ik ben haar PA die alles regelt en overal antwoord op geeft. Logisch want ik ben haar moeder, maar dit zijn toch wel heel veel appgroepjes en dat moet toch anders kunnen. Mijn moeder hadden vroeger immers ook geen app groepjes om alles bij te houden.

Verjaardagappgroepjes
Maar als ik de groepjes doorneem vind ik ze allemaal nuttig. De klassenapp is handig om geen belangrijke dingen te vergeten. De hockeyapp is handig in verband met vroeg afgelaste wedstrijden of meerijden. De zangkoorapp moet blijven zodat we de juiste liedjes oefenen. Alleen de tijdelijke verjaardagappgroepjes verwijder ik, want die zijn al voorbij. Tijdens het verwijderen valt mij op dat er in deze groepen in korte tijd heel veel berichten staan. Deze groepjes zijn dus zeker niet goed voor mijn vinger en duim want over één verjaardagsfeestje worden soms 60 appjes gestuurd. En ik overdrijf niet!

60 appjes, superleuk en top
Een korte samenvatting; Er wordt een verjaardagsgroep van gemiddeld 10 personen aangemaakt en op elke vraag reageert iedereen met zoiets als; superleuk of top. De uitnodiging wordt gestuurd (10 appreacties). De cadeaugroep wordt aangemaakt met de vraag of je aan het gezamenlijke cadeau meedoet (10 appreacties). Een foto van alle cadeaus en een tikkie volgt (10 appreacties). De verjaardag begint en de kick-off foto volgt (10 appreacties). Een sfeerimpressie volgt (10 appreacties). Aan het einde van de dag een bedankje van de jarige (10 appreacties). Totaal zijn er dus 60 appjes over één feestje verstuurd. Het is natuurlijk alleen maar leuk dat we op de hoogte blijven, maar het is niet goed voor mijn whatsapp-vinger en swipeduim. Toch wil ik al die groepjes niet missen dus heb ik maar één optie; ik huur een Personal Assistent in die al mijn appgroepjes bij houdt.

Herken jij dit probleem? Praat hieronder mee.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.