Petra: ‘Goede voornemens: nee. Stoute wel’

Of ik goede voornemens heb? Nee, wel veel stoute. Dat was één van de reacties op de Vriendin Facebookvraag; wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Ik heb zo genoten van alle antwoorden. De mooiste vond ik deze tekst van Loesje, want een beetje stout moet kunnen.

Of ik goede voornemens heb? Nee, wel veel stoute. Dat was één van de reacties op de Vriendin Facebookvraag; wat zijn jouw goede voornemens voor 2019? Ik heb zo genoten van alle antwoorden. De mooiste vond ik deze tekst van Loesje, want een beetje stout moet kunnen.

Goede voornemens , nee, wel veel stoute

Wat ook een mooi voornemen is: meer genieten van de mensen en de dingen om je heen. Het is alleen zonde om dat pas op 1 januari te doen want je moet altíjd genieten. Alleen vergeten we dat door alle drukte en daarom is het goed om dat af en toe weer even voor te nemen. Goede voornemens kunnen immers altijd. Toch doen de meeste dat op 1 januari omdat het dan een nieuwe start lijkt. Even terugkijken op het oude jaar en stilstaan bij de hoogtepunten en dieptepunten. Ik vind het altijd een speciaal moment en dit jaar kan ik via mijn blogs terugblikken.

Circle of Life

Het is leuk om alles terug te lezen, maar ook confronterend. Buiten het feit dat ik heel kritisch ben is er ook veel gebeurd en helaas niet alleen leuke dingen. Zo schreef ik in een blog dat mijn generatie in ‘de herfst van ons leven’ zit. Mijn leuke jonge fysiotherapeut zwakte dat af en zei dat ik in ‘een mooie nazomer’ zit. Dat klinkt inderdaad wat charmanter, maar het blijft hetzelfde. Ik schreef dat onze ouders in de winter van hun leven zitten en dat we niet ontkomen aan afscheid nemen. En helaas hebben wij in onze vriendengroep dit jaar van een paar ouders afscheid moeten nemen. Het is ‘The Circle of Life’ maar het blijft intens verdrietig. Daarom moet je nú genieten van elkaar en er geen goed voornemen voor volgend jaar van maken.

Of je voornemen goed of stout is… Vergeet niet te genieten!

Blij Ei versus Zure Bom

Het is een positieve kreet wat bijna belerend klinkt en dat viel mij op dat ik in veel blogs zo’n kreet schrijf. Ik lijk soms wel een blij ei dat de hele dag ‘Tjakkaaa’ roept. Misschien is dat soms vervelend, maar ik ben liever een blij dan een zure bom. Daarom als zoet toetje hieronder wat ‘wijsheden’ uit mijn eerdere blogs. Alle blogs lees je hier terug.

– Je moet ook niet ‘ver’gelijken… Kijk eerst eens van ‘dichtbij’. Gewoon om te zien wat je al hebt.
– Hitte, kou, regen of wind,.. zorg extra goed voor ouderen, dier en kind!
– Voor elkaar én Hoor elkaar
– Voortaan moeten we vriendschapsdag, mensendag of gezinnendag vieren.
– Denk minder, maar voel en zing meer. Zing zo hard als je kunt en leef alsof het je laatste dag is!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Gerda
    Blijf jij maar een blij ei, daar wordt iedereen alleen maar blijer Van! Ik in ieder geval! ?
    Beantwoorden
  • Anoniem

Gerelateerde artikelen