Placeholder

Petra: ‘Mijn dochter heeft een iPhone gekregen…’

‘Ben je al dood?’ vraag ik regelmatig aan mijn dochter. Dat klinkt heel raar, maar voordat iedereen in paniek raakt of de kinderbescherming belt, leg ik het even uit.

‘Ben je al dood?’ vraag ik regelmatig aan mijn dochter. Dat klinkt heel raar, maar voordat iedereen in paniek raakt of de kinderbescherming belt, leg ik het even uit. Mijn dochter heeft spelletjes op de iPhone ontdekt en is net als vele kinderen op weg verslaafd te worden.

Mijn dochter van acht heeft een oude iPhone van iemand gekregen. Ik noem geen namen maar als zij zelf later kinderen krijgt, zal mijn wraak zoet zijn. Maar dat terzijde. Op die iPhone staan dus spelletjes. Vroeger was ik er van overtuigd dat ik het allemaal anders ging doen. Mijn dochter zou ‘pas’ op de middelbare school een mobieltje krijgen. Belachelijk vond ik die jonge kinderen met een telefoon. Toch is mijn dochter nu zo’n kind.

Nieuwe generatie
Uiteraard hebben we regels opgesteld en maatregelen getroffen. Er zit geen beltegoed op en ze kan ‘slechts’ thuis appen en facetimen. Maar ik ben bang dat het niet tegen te houden is en dat ik gewoon moet accepteren dat dit de nieuwe generatie is.

Rustig koken 
Ik probeer nog regelmatig een spelletje triomino te doen. Vroeger moest ik minimaal 10 potjes spelen, maar nu kijkt ze me na 1 potje smekend aan en vraagt of ze weer op haar telefoon mag spelen. Meestal zeg ik nee, maar er zijn van die momenten dat het wel goed uitkomt. Want rustig koken is soms heel fijn. Maar dan gebeurt het. Als ik vraag of ze de tafel wil dekken, krijg ik het antwoord; ‘Nog even het spelletje afmaken, ik ben bijna dood’. Vervolgens volgt om de paar minuten mijn vraag; ‘Ben je al dood?’.

‘Ik pakte haar telefoon af en zocht de K3 cd op’

Rare vraag
Het is een vreselijke rare vraag maar helaas dus heel gewoon geworden. Maar deze week was mijn dieptepunt. Tijdens het koken zong ik gedachteloos mee met radio; Ik ben een kind van de duivel, mama, jij hoeft niet te huilen. Feesten, alsof elke dag hier mijn laatste is. Hoop dat je deze draait op mijn begrafenis.

Kieteldood 
Ineens werd ik me ervan bewust wat ik stond te zingen en welke vraag ik zojuist aan mijn dochter stelde. Ik voelde me een idioot en een vreselijk slechte moeder. Ik heb meteen haar telefoon afgepakt en de cd van K3 opgezocht. Vervolgens hebben we samen het avondeten gekookt en héél hard gezongen en gedanst op Kusjesdag! Toen ik haar naar bed bracht heb ik haar een extra lange kieteldood gegeven. En we leven nog lang en gelukkig!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.