Zoë: 'Mijn beste vriend bleek een goede minnaar'

Zoë: ‘Mijn beste vriend bleek een goede minnaar’

Op de middelbare school waren Zoë en Bas onafscheidelijk, maar het bleef vriendschappelijk. Pas tijdens een logeerweekend blijkt hij ook een goede minnaar. “Of dit nu verstandig was of niet: ik wilde hem.”

Op de middelbare school waren Zoë en Bas onafscheidelijk, maar het bleef vriendschappelijk. Pas tijdens een logeerweekend blijkt hij ook een goede minnaar. “Of dit nu verstandig was of niet: ik wilde hem.”

Over Zoë (29):

Kinderen: nee
Aantal sekspartners: 7
Status: woont samen
Frequentie: volgens schema, wil graag zwanger worden
Favoriete standje: achterlangs
Raakt opgewonden van: stoute blik
Knapt af op: agendaseks
Geeft haar seksleven een 7

Beste vriend

Zoë: “Toen Bas en ik op een schoolreünie vertelden dat we samenwoonden, begonnen onze vroegere klasgenoten te joelen. ‘Jullie hadden dus tóch wat,’ zeiden ze. ‘Wij wisten het heus wel hoor!’ Nou, dan wisten ze meer dan Bas en ik. Wij waren echt alleen maar vrienden op de middelbare school. Ja, we waren onafscheidelijk en zaten altijd naast elkaar. Maar een vonk was er nooit geweest. Zelfs mijn moeder vond het gek. Ze snapte niet dat ik van die vage vriendjes had die telkens onbetrouwbaar bleken, terwijl ik zo’n lieve beste vriend had. ‘Begin toch iets met hem,’ zei ze vaak. Als ik dat tegen Bas vertelde, lachten we er samen om. Ik viel gewoon niet op hem, simpel zat. En ik was evenmin zijn type.”

Logeerweekend

“Vorig jaar zat ik in een slechte periode. Ik had een burn-out gehad en ook mijn relatie was gesneuveld. Bas nodigde me uit voor een logeerweekend. Zijn vriendin was op vakantie, hij kon wel een verzetje gebruiken. We gingen stappen en hadden als vanouds een superleuke avond. Pas diep in de nacht kwamen we thuis. Eigenlijk zou ik op het logeerbed slapen. Maar dat moest Bas nog opmaken. ‘Ik kruip wel gewoon naast jou,’ zei ik. Toen ik de slaapkamer binnenliep kreeg Bas de slappe lach om mijn roze nachthemd met poezenkopjes. ‘Vind je het gek dat je ex nooit meer zin had,’ lachte hij. Ik besloot hem de kieteldood te geven. Gierend rolden we over het bed.”

Lees ook: Leonie heeft een kind van haar getrouwde minnaar

Ik wilde hem

“Tot mijn verrassing merkte ik dat mijn lichaam reageerde. Mijn lijf had kennelijk zin, veel zin. Uit ongemak rolde ik op mijn rug. Daarna keek ik Bas aan. Hij staarde terug. Zijn ogen stonden anders dan ik ze kende. Ik las er opwinding in en hij ademde net wat sneller. Ook bij mij klopte mijn hart plotseling in mijn keel. Zonder er verder over na te denken streelde ik met mijn hand door zijn haar. Zacht en teder. Op het moment dat ik zijn lippen op de mijne voelde, smolt ik. Of dit nu verstandig was of niet: ik wilde hem. We kropen op elkaar. Wat was het vreemd om hem aan te raken. Maar ook ontzettend opwindend. Nee, het was alles behalve een dronken vluggertje. We namen juist uitgebreid de tijd. Toen ik na afloop in de badkamer in de spiegel keek, kon ik haast niet geloven wat er was gebeurd. Wat voelde ik me bang. Bang dat dit de doodsteek voor onze vriendschap was. Toch wist ik al dat ik deze ervaring nooit had willen missen.”

Een verrassing

“Ik kreeg gelijk: dit was het einde van onze vriendschap. Maar ook het begin van de mooiste liefdesrelatie ooit! Toen we wakker werden begonnen we als vanzelf opnieuw met vrijen en toen het donker werd stond al vast dat wij samen verder wilden. Voor Bas’ vriendin was dat vreselijk. Ze had altijd al moeite met mij gehad en nu werd ze voor mij ingewisseld. Heel naar. Ik kan alleen maar zeggen dat dit nooit de bedoeling was geweest. Voor Bas en mij was het echt een verrassing dat het ook op dit vlak zo goed bleek te klikken. Ik ben erg gelukkig met Bas, ik kan bij hem echt mezelf zijn. En omdat we elkaar al zo goed kennen, durven we nu ook al voor kinderen te gaan, al zijn we nog niet lang een stel!”

Ook interessant: Mijn beste vriendin… is een man: ‘Met Nick gaat alles als vanzelf’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Paula
    Wat een gewelldig mooi verhaal. Ik lees vaak romantieke romance en dit vind ik daar echt op lijken Ik ben ook erg bevriend met me man en dat is ook harstikke gezellig. Veel liefte toe gewenst
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen