Berget Lewis

Berget Lewis viel 32 kilo af: ‘Ik zag er niet uit zoals ik me van binnen voelde’

Voor zangeres Berget Lewis veranderde er de laatste tijd nogal wat: ze viel héél wat kilo’s af, zette een lifestyle platform op en haar relatie liep stuk. Toch geniet ze van alles en staat ze haar mannetje: “Ik sta nu zó in mijn kracht, daar heb ik helemaal geen kerel voor nodig!”

32 kilo afgevallen

“Ik ben net weer een maat kleiner geworden”, zegt zangeres Berget Lewis (48) met enige trots. “Op de weegschaal sta ik eigenlijk niet meer, maar denk dat ik nu zo’n 32 kilo ben afgevallen.” En dat niet door een of ander crashdieet, maar ‘gewoon’ door gezonder te eten en meer te bewegen, vertelt ze. “Zo simpel is het echt. Een keer per week heb ik een cheatdag, dan eet ik alles wat ik wil. Maar als ik daarbuiten een keer een wijntje krijg aangeboden en ik heb er zin in, gun ik mezelf dat ook. Het gaat allemaal om balans. De hele dag door eet ik kleine porties. Mijn tas stop ik vol met tupperware-bakjes: stukjes komkommer, een soepje, wat crackers… Zo heb ik  altijd gezonde dingen bij me en hoef ik geen foute dingen te gaan snaaien als ik trek krijg.”

Was jij altijd al mollig?

“Ik was een gewoon, gezond kind. Het aankomen is pas begonnen toen ik op mezelf ging wonen. Thuis at ik wat de pot schafte: ik kom uit een groot gezin en er waren wel snacks, maar het was niet zo dat we de hele dag door van alles mochten pakken. Die structuur viel weg toen ik op mezelf ging wonen: zakken chips, koeken, ik kon alles zelf bepalen! Door de jaren heen heb ik vooral veel gejojo’d. Als ik kijk naar oude filmpjes, was ik in sommige periodes slanker en in andere meer opgezwollen. Maar ik was niet zo bezig met hoe ik eruit zag, ik wilde zingen en mooie muziek maken. Dit is gewoon wie ik ben, dacht ik altijd. Maar op een gegeven moment werd ik bekender en zag ik mezelf steeds vaker terug.”

Enkele jaren geleden besloot je er echt iets aan te doen. Waarom?

“Ik deed mee aan The X Factor in Engeland en was ik helemaal niet in shape. Toen ik daar was, merkte ik dat ik moeite had leuke kleding te vinden. Ik zag er niet uit zoals ik me van binnen voelde: een sprankelende vrouw die positief in het leven staat. Als ik naar mezelf keek, zag het er alleen maar vermóeid uit. Ik moest echt fit worden. Vanaf begin 2018 ben ik steeds regelmatiger gaan eten en meer water gaan drinken. Eerst had ik daar nog een hekel aan; ik liep de hele dag op ijsblokjes te knagen! Langzaam ging ik ánders eten: kleinere porties, meer groenten. Nu zijn we ruim twee jaar en min 32 kilo verder. Het duurt misschien wel even, maar dan heb je iets!”

En nu wil je zelfs andere mensen helpen?

“Ja! Eind vorig jaar leerde ik bij een fotosessie Karen Marcus kennen, die ook veel was afgevallen. Zij is nu mijn partner in crime: we zijn een platform aan het opzetten om mensen te helpen een gezondere levensstijl te vinden. Het wordt een interactief concept dat verder gaat dan gezond eten en bewegen, maar ook naar de geest kijkt, en eventuele onderliggende problemen. Dat moet allemaal binnenkort uitgerold worden. Maar wel als het helemaal af is, want het moet in één keer goed. Heel spannend!”

Lees het hele interview met Berget deze week in Vriendin.

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen