Stel (6)

Annemarie: ‘Ik geniet er enorm van om naar andere mannen te kijken’

Annemarie is gelukkig getrouwd, maar vindt het heerlijk om naar andere mannen te kijken. “Ik weet heus wel dat ze mij niet zien staan, maar dat maakt me niet uit.”

Naar andere vrouwen staren

Annemarie (41): “Pas klaagde een van mijn vriendinnen over haar man: ‘Volgens mij zit hij in een midlife crisis. Of hij heeft genoeg van mij. Hij is zó naar andere vrouwen aan het staren. Gek word ik ervan! Ik wil eigenlijk niet meer met hem naar het strand, want vooral daar vallen zijn ogen bijna uit zijn hoofd. Gênant gewoon, ik schaam me rot!’ Ik hoopte dat ik niet begon te blozen. ‘Ach joh, maak je niet zo druk’, zei ik. ‘Hij mag zijn ogen toch wel de kost geven? Dat hoeft echt niets te betekenen!’ Ik bedacht van alles om haar op te peppen. En intussen dacht ik: ik zou haar man eens onder vier ogen moeten spreken, om hem aan te raden voortaan een donkere zonnebril op te zetten. Dan valt het namelijk zo niet op waar hij naar kijkt en is er niets aan het handje!”

Behoefte aan wat anders

“Dat het zo werkt, weet ik uit eigen ervaring. Ik ben namelijk ook erg ‘visueel ingesteld’. De uitdrukking ‘het oog wil ook wat’ is echt op mij van toepassing. Ik geniet er enorm van om naar mooie mannenlijven te kijken. Dat betekent niet dat ik meteen ook wat met ze wil, ik ben al zestien jaar gelukkig getrouwd met Hein en zou hem voor niemand ter wereld willen inruilen. En ik vind hem nog altijd aantrekkelijk: hij heeft een heerlijk lijf, dat hij in de sportschool goed onderhoudt, en een leuk gezicht met blauwe pretogen. Maar na zestien jaar ken ik elke centimeter van zijn lichaam. En heb ik weleens behoefte aan wat anders om naar te kijken. Vreemdgaan zou ik nooit doen, dat past niet bij onze openhartige en eerlijke relatie. Bovendien zou dat het einde van mijn huwelijk betekenen en daar moet ik niet aan denken. Maar met kijken en fantaseren doe ik toch niemand kwaad? En ik doe het kennelijk subtieler dan de man van mijn vriendin, want Hein heeft er nog nooit iets over gezegd.”

Jonge mannen

“Al vindt hij het wel gek dat ik zelden lees als we in ons strandhuisje zijn, terwijl ik thuis het ene na het andere boek verslind. Maar als we daar zijn, heb ik wel wat beters te doen! Ik blader wel wat in tijdschriften, maar zit vooral naar mensen te kijken. Ook naar vrouwen, naar hun mooie outfits, of ik vergaap me aan gekunstelde kapsels en vraag me dan af hoe lang ze daarvoor voor de spiegel hebben gestaan. Bij mannen let ik op heel andere dingen. Ik zie ze het liefst met zo weinig mogelijk kleren aan. Of vooruit: met een strakke jeans en een hemdje. Als ik hun lijf maar goed kan zien, de contouren van hun armen en hun billen. Leeftijd maakt me niet uit: ik kijk graag naar jongens van in de twintig.”

Hoop gevoelens

“Ik weet heus wel dat ze mij niet zien staan, maar dat maakt me niet uit. Ik hoef hun aandacht niet, aan kijken heb ik meer dan genoeg. Jonge mannen in zwembroek die op het strand volleyballen of voetballen, ook zo heerlijk. Ik kan er uren naar kijken! En ja, dan droom ik weg. Al die mooie mannenlijven maken een hoop gevoelens in me los… Hein valt niks op. Die ligt te slapen of is verdiept in een boek. En door die zonnebril ziet hij me niet gluren. Of hij denkt: ze doet maar, laat haar maar kijken en fantaseren – dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, hij heeft er profijt van. Want nadat ik me zo’n hele dag heb zitten verlustigen aan mooie lijven, heb ik ’s avonds zo’n zin in seks! Gewoon, lekker met mijn eigen man!”

Lees ook: Merel chat met andere mannen op Tinder: ‘Online flirten vind ik geen vreemdgaan’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen