Stel (18)

Anna: ‘Mijn slippertje redde onze uitgebluste relatie’

Het seksleven en de relatie van Anna zaten behoorlijk in een sleur. Tot ze Renzo ontmoette, met wie ze seks had. Het bracht de passie in haar relatie terug.

Over Anna (42)

Kinderen: 2
Aantal sekspartners: 11
Status: woont samen
Frequentie: elke zaterdag
Favoriete standje: op de eettafel
Raakt opgewonden van: elkaar uitdagen
Knapt af op: voorspelbaarheid

Geheim uitgekomen

“Toen ik die avond thuiskwam, zat Karel me op te wachten met een lege fles wijn voor zich op tafel. Hij had gehuild en riep woedend dat hij alles wist over Renzo. Ik schrok vreselijk. Ik liep al tijden over mijn slippertje te piekeren en had net besloten dat het beter was het nooit te vertellen. En nu was het dus toch uitgekomen…”

Geen passie meer

“Karel en ik waren op dat moment vijftien jaar bij elkaar. We hadden het goed, ons gezin liep soepel. Maar het was wel wat saai. Nou ja, ík vond het saai, Karel leek daar geen last van te hebben. Maar ik had soms het idee dat ik met mijn broer samenwoonde. De passie van vroeger leek weggevaagd. We hadden haast geen seks meer, en ik kreeg ook nooit meer een complimentje. Terwijl ik wel behoefte had aan wat romantiek. Ik miste de sprankelende vrouw die ik vroeger was, ik had genoeg van mijn rol van uitgebluste moeke. Maar als ik een spannend setje aantrok, begon Karel nog net niet te gapen. Daardoor was ik voor de charmes van een ander gevallen. Voor die van Renzo, een man uit de buurt, bij wie ik weleens op de koffie ging.”

Slippertje

“Ik kon heel fijn met hem praten. En op een dag ben ik met hem in bed beland. Hoewel ik twee uur in de zevende hemel was geweest en maar liefst vier orgasmes had gehad, had ik al spijt toen ik de deur uitliep. Ik vond vreemdgaan eigenlijk echt not done. De periode erna zat ik flink in de rats. Ik overwoog mijn slippertje op te biechten, maar durfde niet. Maar nu wist Karel het toch. Renzo bleek het te hebben doorverteld in de buurt, zodat het via onze buurvrouw bij Karel was beland. Hij was ontzettend kwaad en teleurgesteld. We maakten ruzie tot diep in de nacht en ik vreesde al voor het einde van onze relatie. Maar toen we uitgeput naar bed gingen, moest Karel opeens vreselijk huilen. Ik pakte hem beet om hem te troosten en toen lagen we opeens te seksen. Heel heftig en intens, alle emoties kwamen eruit. Nadat hij was klaargekomen snikte Karel dat hij me echt niet kwijt wilde.”

Seks en eerlijke gesprekken

“De tijd erna was een rollercoaster. Het ene moment vlogen we elkaar bijna aan, het andere moment klampten we ons wanhopig aan elkaar vast. De passie die ik zo gemist had, was volop terug: het was alsof Karel zijn territorium wilde afbakenen door keer op keer met me te vrijen. Voorzichtig ontstond er ruimte voor eerlijke gesprekken. Over hoe dit gebeurd kon zijn. Wat we vonden van onze relatie. En wat we misten. Eerder wuifde Karel me weg als ik zei dat ik me een vanzelfsprekendheid voelde in zijn leven, maar nu luisterde hij echt. Door veel te praten en ons kwetsbaar op te stellen kwam er steeds meer wederzijds begrip.”

Betere relatie

“Achteraf durf ik te zeggen dat mijn slippertje heel goed is geweest voor onze relatie. We doen weer ons best voor elkaar. Karel is veel attenter geworden en neemt me niet meer zo for granted. En ook voor seks maken we weer elk weekend tijd. We doen het zelfs weleens op gekke plekken, zoals op de eettafel als de kinderen niet thuis zijn. Heerlijk, dan voel ik me weer twintig. Toch zou ik zo’n slippertje niemand aanraden. Want het is erg pijnlijk geweest allemaal. En Karel verbleekt altijd nog als we Renzo tegenkomen. Maar ik ben trots dat we er beter uitgekomen zijn.”

Lees ook: ‘Die tijdelijk breuk bleek fantastisch voor ons seksleven’

Foto: Getty Images