Actrice Anouk Maas: ‘Ik wil de beste zijn. Voor mezelf dus, hè?’

Actrice Anouk Maas: ‘Ik wil de beste zijn. Voor mezelf dus, hè?’

Actrice Anouk Maas (31) houdt ervan om mensen te entertainen, en wil zo veel mogelijk leren om beter te worden. “Mensen stellen dingen vaak uit, omdat ze bang zijn om te groeien. Dan zeg ik: niet doen, gewoon gaan!”

Actrice Anouk Maas (31) houdt ervan om mensen te entertainen, en wil zo veel mogelijk leren om beter te worden. “Mensen stellen dingen vaak uit, omdat ze bang zijn om te groeien. Dan zeg ik: niet doen, gewoon gaan!”

Anouk Maas staat niet voor het eerst in Vriendin: negen jaar geleden gaf ze ook een interview. Toen had ze kort, blond haar, droeg ze een bloemetjesbloes en speelde ze in The sound of music. Nu draagt ze – bijna – haar eigen kleur en speelt ze Zoë in Goede tijden, slechte tijden. Als we bij Anouk langsgaan, laat ik haar het oude interview zien. “Aaaah, kijk nou toch!  Ik lijk wel op Victoria Koblenko met dat haar. En dat bloesje! Waarom had ik dat aan? Misschien inspireerde de musical me, haha. Maar dat haar! En die pony! Dat had niet gehoeven.”

Tijdens je vorige interview wisselde je vaak van kapsel.

“Klopt! Het was kort, dan weer lang, ik had een vlecht, droeg het steil of had mijn eigen krullen. Net een kameleon, ik vond het leuk om te experimenteren en meerdere gezichten te hebben. In positieve zin natuurlijk hè, ik ben niet bipolair ofzo, haha. Ik experimenteerde graag.”

Waarom wissel je nu minder vaak?

“Ik draag vaker mijn krullen, daar hoef je minder aan te doen. Ik heb het wel lichter moeten verven voor GTST. Daar doe ik ook niet moeilijk over, ik verf of knip mijn haar gewoon voor een rol. Daarbij ben ik ook rustiger en volwassener geworden, ook qua haar. Al hou ik nog steeds van verkleden. Bij themafeestjes pak ik uit.”

Iets anders: hoe is het met de liefde?

“Ik ben vrijgezel, maar helemaal tevreden. Ik heb leuke vrienden, vriendinnen en familie om me heen van wie ik veel liefde krijg. Dus ik ben gelukkig en niet mega op zoek. Al is het natuurlijk fijn als iemand zegt dat je leuk en lief bent.”

Terug naar je eigen kindertijd. Jij was pas elf toen je de hoofdrol kreeg in de musical Annie.

“Ja! Ik zat op de balletacademie en werd gescout. Ik vroeg mijn moeder of ik auditie mocht doen. ‘Nou, als jij dat leuk vindt, gaan we erheen’, zei ze. Ik had nog nooit gezongen of geacteerd, ik wilde eigenlijk ballerina worden.”

Wilde je ook beroemd worden?

“Nee, ik wilde vooral doen wat ik leuk vond en mijn talenten benutten. Beroemd worden is geen vak. Nee, het mooiste wat ik heb gedaan, is van mijn hobby mijn werk maken. Je moet mij niet op een kantoor zetten, dit is wat ik het allerliefste doe. Het is een tof vak, ik heb zo veel leuke dingen meegemaakt.

Ik ben ambassadrice geworden van Dance4Life en help jongeren, ik heb voor 15.000 man in de Ziggo Dome opgetreden met Musicals in concert en een livepresentatie gedaan met Frits Sissing op de Uitmarkt. Live, zonder autocue, en dan gewoon gaan. Ik heb ook beroemde mensen ontmoet, van Gloria Estefan tot Meatloaf en Brian May, de gitarist van Queen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Waar kwam die wens vandaan om je talent te benutten?

“Als je klein bent, kom je erachter dat je iets leuk vindt en er goed in bent. Ik hou ervan om mensen te entertainen, en ik wil zo veel mogelijk leren om beter te worden. Ik wil de beste zijn. Voor mezelf dus, hè? Ik ben mijn eigen concurrent. Als ik iets zie wat ik graag wil, werk ik hard om daar te komen.

Mijn droom is om zo ver mogelijk te komen. Ik heb altijd een lijstje in mijn hoofd van wat ik nog allemaal wil, een hoofdrol in een film bijvoorbeeld. Er zijn steeds meer dingen die ik kan afvinken, wat heel leuk is. Gek genoeg komen er dan weer andere dingen bij. Het houdt nooit op.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen