zomer strand scheveningen

Dít wordt het weer in juli

Hebben we nu nog te maken met bewolking en grijze luchten, volgende week komt daar verandering in. Juli lijkt warm én zomers te worden.

Eerste week

In de eerste week van de nieuwe maand is het prima zomerweer, aldus de deskundigen van Weeronline. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en het blijft op de meeste plekken droog. Doordat de wind uit het noorden komt, zijn de temperaturen normaal voor de tijd van het jaar. Wel kunnen er grote verschillen zijn tussen provincies. Zo wordt het in de Wadden begin juli 17 graden, terwijl het in Limburg wel 23 graden kan worden.

Tweede week

In de tweede week van juli neemt de kans op warmer weer toe. Het kan regionaal wel 25 graden worden en sommige dagen zelfs meer dan 30 graden. Bij de overgang van hitte naar koelere dagen kunnen wat onweersbuien ontstaan.

Tweede helft

In de tweede helft van de maand zal de wind voornamelijk uit het westen waaien. Hiermee ligt de maximumtemperatuur tussen de 20-25 graden, maar neemt de kans op een bui toe. Van stabiel zomerweer met droogte en warme is dan ook geen sprake. Wel worden de buien afgewisseld met droge dagdelen.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Lees ook: waarom je beter niet de hele dag met blote voeten in huis kunt lopen

Lees Vriendin digitaal

Nu vanaf €0,99

Naar de digitale kiosk

042020 Digitaallezen Hp

Wist je dat je Vriendin ook digitaal kunt lezen? Bestel ‘m hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen