zonnen

Meer zomerse dagen? Dít wordt het weer in juli

Verliep het eerste gedeelte van juni nog herfstachtig, in de laatste week kregen we te maken met tropisch weer. Hoe zit dat voor juli?

Eerste helft juli

Volgens Weeronline is de kans het grootst dat we in de eerste helft van de maand te maken krijgen met wisselvallig weer, met iets meer neerslag dan normaal voor de tijd van het jaar. Toch betekent dit niet dat de regen zal overheersen: de zon zal nog geregeld te zien zijn en we krijgen vaker te maken met droge perioden.

Temperatuur

Wat betreft de temperatuur: het wordt in de eerste helft van de maand gemiddeld zo’n 18-22 graden, wat fris is voor juli. Normaal ligt de temperatuur rond de 20-24 graden. In het midden van de maand draait de wind naar het zuidwesten en loopt de temperatuur iets op: van 21 graden in het noordwesten tot 24 in het zuidoosten.

Tweede helft juli

En hoe zit het met de tweede helft van juli? Volgens Weeronline neemt de kans op zomerse dagen dan toe. De temperatuur loopt op naar gemiddeld 22-25 graden. Dit betekent dat we bij een zuidelijke wind al snel te maken kunnen krijgen met zomerse dagen (met 25 graden of meer). Mogelijk is er zelfs kans op een tropische dag met maxima van 30 graden of meer. Er zijn vooralsnog geen tekenen dat we te maken gaan krijgen met extreme hitte, met maxima boven de 35 graden.

Naast warmere temperaturen, krijgen we in de tweede helft van de maand te maken met een mix van wolken, zon en een paar buien. Toch zal het het grootste deel van de tijd overwegend droog en zonnig zijn.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.