vrienden

Dít is waarom je beter eerst vrienden kunt zijn, voordat je een relatie begint

Vaak wordt er gezegd dat je beter eerst vrienden kunt zijn, voordat je samen een relatie begint. Wij leggen je uit waarom dit zo is.

1. Je weet hoe iemand is

Door een vriendschap krijg je vroeg of laat in de gaten hoe iemand echt in elkaar zit. Je ziet hem of haar in verschillende situaties en je voelt niet de druk om indruk te maken op de ander. In een romantische relatie worden er soms dingen verwacht van de partner, waar hij of zij niet aan kan voldoen. Door eerst bevriend te zijn, weet je precies wat je aan de ander hebt.

2. Er is sprake van vertrouwen

Vertrouwen vormt een belangrijk onderdeel van een romantische relatie. Zodra er vertrouwen is, ervaar je rust en kun je ten allen tijden jezelf zijn. Als je elkaar vertrouwt, durf je je gevoelens en gedachtes te delen. Je durft je kwetsbaar op te stellen en bent niet bang voor de reactie van de ander.

Lees ook: Dít zijn de 9 meest voorkomende relatie dromen (mét betekenis)

3. Samen ontdekken

Veel nieuwe stelletjes, brengen het liefst zo veel mogelijk tijd met elkaar door. Samen films kijken, knuffelen en er is vooral veel behoefte aan intimiteit. Een vriendschap geeft juist de ruimte om samen dingen te ontdekken zoals festivals bezoeken, samen op vakantie en/of reizen. Zodra jullie besluiten een relatie aan te gaan, hebben jullie al veel herinneringen gemaakt.

4. Gemeenschappelijke doelen

In een relatie is het belangrijk om bepaalde waardes, idealen en doelen te delen. Als je er als vrienden achterkomt dat jullie doelen en idealen overeenkomen, dan is dit een goede basis voor een romantische relatie.

5. Vorige relaties

In een vriendschap, zie je je vriend(in) in verschillende situaties, zo ook in liefdesrelaties en periodes wanneer hij of zij aan het daten is. Zo krijg je al snel in de gaten wat de ander zoekt in een relatie en welke dingen hij of zij moeilijk vindt. Als jullie een relatie beginnen, weet je dus eigenlijk al precies wat je op liefdesvlak van van de ander kunt verwachten.

Lees ook: 5 dingen om te proberen voor je jouw relatie opgeeft

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.