Aardbevingen in Turkije en Syrië: dit kun je doen om te helpen

Zien: verpleegkundigen beschermen baby’s tijdens aardbeving in Turkije

In een video die momenteel viraal gaat, is te zien hoe twee Turkse verpleegkundigen pasgeboren baby’s proberen te beschermen tijdens de aardbeving. De vrouwen ontvangen hartverwarmende reacties voor hun actie om de baby’s te beschermen. 

Het dodental van de aardbevingen in Turkije en Syrië is inmiddels opgelopen tot ruim 35.000.

Grote ramp

In Turkije zijn er zeker 31.643 overledenen en in Syrië staat het dodental al ruim twee dagen op zo’n 3500. Volgens de Verenigde Naties (VN) zijn er alleen al in de door rebellen bezette gebieden 4300 mensen overleden en nog duizenden mensen zijn gewond geraakt tijdens de grote ramp.

Lees ook: Aardbevingen in Turkije en Syrië: dit kun je doen om te helpen

Hartverwarmende video

Maar naast al het verschrikkelijke nieuws gaat nu dus ook een hartverwarmende video rond. Twee verpleegkundigen doen er alles aan om pasgeboren baby’s in het ziekenhuis te beschermen tijdens de aardbeving. In de video hieronder zie je het geweldige werk van de vrouwen. 

Giro555

Ondertussen is er op Giro555 al 25 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen. Woensdag wordt een landelijke actie georganiseerd waar de landelijke en regionale media bij betrokken zijn. De dag begint om 05.55 uur bij Beeld & Geluid in Hilversum en daar komt onder andere een belpanel met bekende Nederlanders. Om 20.30 uur is er op tv een live-uitzending op NPO1.

Bron: NU.nl, RTL Nieuws, Giro555, The Sun
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.