Nieuwtjes

Tim Hofman over Fabienne: ‘Het duurde even voordat ik de beelden kon terugkijken’

Gisteravond zagen we in ‘Over mijn lijk’ dat Tim Hofman afscheid nam van Fabienne. Op Instagram blikt hij terug op dat moment.

Emotionele aflevering

Kijkers reageren emotioneel op de aflevering van donderdag, waarin presentator Tim Hofman de 21-jarige Fabienne voor het laatst opzoekt. Ze heeft een tumor achter haar oog, maar besluit te stoppen met de behandeling, omdat haar lijf het niet meer aankan. Fabienne overleed op 26 mei 2019.

Afscheid van Fabienne

In een Instagram-post vertelt Tim dat hij het moeilijk vond om de aflevering terug te kijken. “Sinds ik programma’s maak is er eigenlijk één hele consistente factor in het maakproces, en dat is dat ik alle montages kijk”, schrijft hij. Al vond hij dat bij ‘Over mijn lijk’ soms heel lastig. “Deze afleveringen heb ik soms dagen of weken laten liggen omdat het teveel opriep. ook die van deze week, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. Het duurde even voor ik dat kon doen”. 

Een vriendin

Tijdens de opnames van ‘Over mijn lijk’ werd Fabienne een vriendin voor de redactie. “We deelden intieme zaken, soms over welke kleding we droegen, soms over verkering hebben, soms over sterven tegen je zin in”. Ook staat hij stil bij de tweelingzus van Fabienne, die onlangs moeder werd. “Je tweelingzus verliezen, in deze fase van leven. Dat is onmogelijk. En wat doe je het goed, ook als de moeder die je net bent geworden”. Tim sluit af met: “Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. Je bent fantastisch. […] Miracles can happen, jij was er eentje.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

sinds ik programma’s maak is er eigenlijk één hele consistente factor in het maakproces, en dat is dat ik alle montages kijk. wat is het verhaal, klopt het en staat het in dienst van de koepel waaronder alles dient te vallen, namelijk vrijheid. praten over het onbespreekbare, morrelen aan macht. bij Over Mijn Lijk ging dat nog wel eens anders. deze afleveringen heb ik soms dagen of weken laten liggen omdat het teveel opriep. ook die van deze week, waar Fabienne en ik afscheid van elkaar moesten nemen. het duurde even voor ik dat kon doen: ik herinner me dat ik Eline, onze redactrice (❤️), belde na de tweede draaidag met Fabienne en zei: ‘dit wordt een vriendin. ís een vriendin.’ we deelden intieme zaken, soms over welke kleding we droegen, soms over verkering hebben, soms over sterven tegen je zin in. dat in acht genomen besef ik me hoe het is voor jou, @yentt_, je tweelingzus verliezen, in deze fase van leven. dat is onmogelijk. en wat doe je het goed, ook als de moeder die je net bent geworden. ik trok lering uit wat Fabienne, Faab, ons meegaf op haar uitvaart (ik parafraseer): áls het regent, ontwijk haar niet. dans erin. lukt heus wel. Faab, ik weet niet waar je bent, maar ik weet wel dat je die plek mooier maakt dan ze al was. je bent fantastisch. en hoop ook dat je daar geen belasting hoeft te betalen, zoals je tegen me zei op je sterfbed. rust zacht en alle liefs van de wereld van mij en iedereen die je gezien, gehoord en gekend heeft. dat weet ik zeker. miracles can happen, jij was er eentje. ❤️

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos) op

Reageer op dit artikel