Supermodelbob

Wil je veel volume in je haren? De supermodelbob is terug (en perfect voor dun haar)

Zoek niet langer naar het perfecte kapsel. Wie kort haar heeft (of ambieert) kan nu op een fijne haartrend meeliften: de supermodelbob, bekend uit de jaren negentig.

De supermodelbob

Wat de supermodelbob zo populair maakt, is dat het niet alleen supermodellen goed staat, maar ook iedere andere vrouw. Christy Turlington droeg dit kapsel een paar decennia geleden al met klasse. Nu is de coupe terug van weggeweest, en hoe. Dit kapsel is ideaal voor vrouwen die houden van veel volume, ook als ze van nature weinig of fijn haar hebben.

De supermodelbob wordt ook wel de ‘flob’ genoemd: een combinatie van een boblijn en ‘flipped’. Het geheim zit ‘m in de kniptechniek. Waar een boblijn vaak op één lengte wordt geknipt, voegt de kapper nu juist lichte lagen toe. Die lagen vallen nauwelijks op, maar zorgen wel voor lekker veel lucht en volume. Daardoor valt je haar net een tikkeltje nonchalanter. Door de kniptechniek kun je de bob in zowel een zij- als middenscheiding dragen en gedurende de dag variëren (‘flippen’) om de volume weer terug in je lokken te krijgen. Ook fijn, je kunt variëren in lengte van de boblijn, waardoor dit kapsel voor iedereen geschikt is.

Lees ook: Heb je steil haar? Dan zijn dit de beste kapsels voor jou

Hoe te stijlen?

Zodra de kapper klaar is met zijn of haar werk, is het aan jou om het kapsel op andere dagen in model te krijgen. Dat doe je het beste door je coupe te wassen met een volumeshampoo. Vermijd conditioner bij de haaraanzet, dit maakt je lokken juist zwaarder. Met een volumemousse ‘prep’ je het haar vervolgens voor het stijlen en zorg je dat het langer in model blijft zitten. Ga vervolgens aan de slag met een ronde föhnborstel om de haren van aanzet tot punt te polijsten. Met volumepoeder of droogshampoo behoud je de volume. Als je overdag weer met je handen door het haar gaat ‘activeer’ je het product als het ware, waardoor je direct volume krijgt. Ideaal.

Meer inspiratie om te laten zien aan je kapper:


Lees ook: Deze prachtige kapsels inspireren je om een lange bob te nemen

Vriendin’s favoriet

Wil jij jouw haren föhnen en tegelijkertijd stijlen? Jouw haar beschermen tegen oververhitting met de ingebouwde Climacool™ technologie en keramische coating? Genieten van Europees Geassembleerde kwaliteit? Dan is de TOIVO 3-in-1 Föhnborstel helemaal geschikt voor jou! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images