Heb je steil haar? Dan zijn dit de beste kapsel voor jou

Heb je steil haar? Dan zijn dit de beste kapsels voor jou

Heb je van nature steile lokken en vraag je je af om welk kapsel je het beste kunt vragen als je weer plaatsneemt in de kappersstoel? Laat je dan hier inspireren.

Beste kapsels voor steil haar

Je haar voelt soms futloos en hangt recht langs je gezicht. Misschien ben je daardoor dagelijks in de weer met poeders en plakkerige stylingproducten om je coupe in model te brengen. Maar laten we eerst naar het begin gaan: door het juiste kapsel te laten knippen, heb je al de helft van het werk gedaan. De volgende kapsels zijn uitermate geschikt voor steil (en dun) haar.

Bob

Met een bob ga je eigenlijk nooit de mist in als je van nature steil haar hebt. Of je nu gaat voor een ronde bob, een asymmetrische bob of een A-lijn bob (van voren iets langer dan van achteren), omdat je haar al recht valt, staat het altijd goed. Deze haarstijlen zien er goed uit als je het gewoon steil draagt, maar ook als je er wat volume in föhnt of er een slag in aanbrengt met een krultang.


Pixie

Heb je het gezicht voor korte, stoere kapsels? Dan is die pixie cut wat voor jou. Steil haar is hier erg geschikt voor. Ondanks dat het een coupe is met kort haar, kun je er alle kanten mee op. Kijk maar.


Lange bob

Is kort haar niet jouw ding, maar wordt je haar sluik als het lang is? Dan is een lange bob een mooie middenweg. Denk hierbij aan een lengte die aan de voorkant tot ongeveer je sleutelbeen valt en aan de achterkant iets korter opgeknipt is.


Laagjes

Wie niet zonder haar lange lokken wil leven, kan bij de kapper vragen om zogenaamde invisible layers, oftewel onzichtbare laagjes. Het is niet voor niets het favoriete kapsel van Jennifer Aniston. Het geheim achter deze coupe is dat het je haar helpt om mooi te vallen en te bewegen. Bonus: het voegt meer textuur aan je haar toe, zonder dat je overduidelijk ziet dat je laagjes hebt.


Pony

Wil je een verandering, zonder een grote impact op de gezondheid van je haar te maken? Knip dan een pony. Jouw rechte haar is perfect voor een pony en je kunt het zo volumineus (of niet) maken als je zelf wil. Bij een rechte pony staat de sluike look juist cool.


Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images