Ontwerp Zonder Titel 2023 03 03t145424.984

Zó veel squats moet je in een training doen om effect te zien

Wil je sterke bilspieren? Dan kunnen squats niet in je training ontbreken. Zó veel squats moet je doen om effect op te merken.

Squats

Een squat is een fitnessoefening waarbij je je knieën buigt en je billen naar achter duwt. De perfecte oefening voor sterke been- en bilspieren dus. Bij een squat train je tegelijkertijd meerdere spiergroepen en dit maakt de oefening zo effectief. Je traint namelijk ook je buikspieren, quadriceps, hamstrings en bilspieren. Naast dat je calorieën verbrandt, verbeter je ook nog eens je coördinatievermogen. Je kunt squats met en zonder extra gewicht uitvoeren.

Lees ook: Vergeet squats: déze bilspieroefeningen geven nog meer resultaat

Dat valt reuze mee

De veelzijdigheid en de effectiviteit van een squat, maken deze oefening erg populair. Twijfel je over de uitvoering van je squat? Op YouTube staan gelukkig veel instructiefilmpjes, waardoor jij binnen no-time de perfecte squat kunt uitvoeren. De vraag was alleen: hoeveel squats moet je in een training verwerken om effect op te merken? Allereerst is het belangrijk om te weten dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. Focus je dus goed op de uitvoering van de oefening. Gaat dit goed? Dan wordt aangeraden om 3 sets van 12 squats in een training te verwerken. Oefen dit een paar keer paar week en als dit goed gaat, kun je na een paar weken 3 sets van 15 squats proberen. Eventueel kun je later ook wat gewichtjes toevoegen.

Tip van de redactie

Droom jij ook van strakke bovenbenen en ronde billen? Wil jij dit bereiken met minimale inspanning? Met deze NINN Sports weerstandsbanden train jij waar en wanneer je wilt. Ze nemen weinig ruimte in beslag, zijn lichtgewicht, anti slip en maken jouw workout tot een feestje! elke keer weer! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Ninn Sports Weerstandsbanden
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Is thuis sporten net zo effectief als een work-out in de gym? Zó zit het

Foto: GettyImages
Bron: Bustle.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.