sporten

Is thuis sporten net zo effectief als een work-out in de gym? Zó zit het

Is thuis sporten net zo effectief als een work-out in de sportschool? Wij vertellen je hoe het precies zit.

Thuis vs de sportschool

Laten we vooropstellen dat zowel een thuis work-out als sporten in een sportschool, goed voor je is. Misschien heb je je wel eens afgevraagd welke van de twee effectiever is? Er is inmiddels onderzoek gedaan naar de effecten van een thuis work-out in vergelijking met die van sportsessie in de gym. In dit onderzoek volgden de helft van de deelnemers een jaar lang een programma in de sportschool en de andere helft voerden thuis vergelijkbare sport-oefeningen uit. Uit het onderzoek bleek dat er geen verschil was in effectiviteit. Wel hadden de thuissporters iets meer last van stress en dit zou mogelijk het gevolg zijn van eenzaamheid. Een bezoekje aan de sportschool brengt toch vaak iets meer gezelligheid en saamhorigheid met zich mee.

Lees ook: Stoppen met sporten? Déze 4 veranderingen zul je opmerken

Tips voor thuis sporten

Vind jij het fijner om thuis te sporten? Volgens onderzoekers zou een full-body work-out dan het meest effectief zijn. Hierbij doe je oefeningen waarbij je het hele lichaam in beweging zet. Denk bijvoorbeeld aan burpees. Dit soort oefeningen hebben een positief effect op je ademhalingssysteem en je metabolisme. Daarnaast is het belangrijk om te variëren in je trainingen. Zo raak je minder snel verveeld. De sportschool is vaak net iets minder saai dan thuis sporten, maar als je liever thuis blijft, dan kan het helpen om iedere keer een andere work-out te doen. Gelukkig staat Youtube vol met leuke, afwisselende work-outs.

Tip van de redactie

Wil je graag deze zomer strak in bikini? De populaire Tunturi Fitnessmat biedt door het dikke materiaal zachte steun bij jouw buikspieroefeningen en andere work-outs. Download je de gratis Tunuri trainings app dan krijg je er duizenden geanimeerde fitnessoefeningen, instructies en work-out video’s bij. Voor meer info klik op onderstaande button.

Tunturi Fitnessmat
Bekijk bij bol.com

Lees ook: Onderzoek wijst uit: dagelijks 2 minuten sporten helpt je langer te leven

Foto: GettyImages
Bron: Sciencetimes.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.