Een Huis Vol

Samantha van ‘Een huis vol’ zit met 14 kinderen thuis

De familie Baumgard, bekend van het programma Een huis vol, staat voor een grote uitdaging: vanwege de coronacrisis zitten Samantha en haar man thuis met hun 14 (klein)kinderen.

De familie Baumgard, een van de grootste gezinnen van Nederland, was tot het zesde seizoen te zien in het programma Een huis vol. Moeder Samantha en vader Eugene hebben maar liefst 13 (!) kinderen. De jongste is acht en de oudste wordt bijna dertig. Ook hun éénjarige kleinzoon woont bij de familie. Nu we vanwege de coronacrisis zoveel mogelijk thuis moeten blijven, betekent dat bij dit gezin een héél vol huis.

Lees ook: Papa Jay van Een huis vol: ‘Daten met mij betekent daten met z’n zevenen’

Leven op z’n kop

De Haagsche Courant vroeg de familie Baumgard hoe het ze vergaat. “We zitten nu in een hele vervelende situatie, alle kinderen zijn nu ineens thuis. Schoolwerk moet gedaan worden. Het leven staat eigenlijk op z’n kop”, zegt moeder Samantha. Gelukkig zijn ze het wel gewend om het met elkaar uit te houden. Om de tijd te vullen, helpen de ouders hun kinderen zoveel mogelijk met schoolwerk. Ook zijn er regels opgesteld. “Als ze naar buiten gaan is het per twee. En dan is het heel even een fris neusje halen”, aldus Samantha.

Lees ook: Kristel (36) heeft 9 kinderen

Positief blijven

Verder wordt er veel gekookt, gedanst en gezongen in huize Baumgard. “En vooral naar elkaar luisteren”, zegt Samantha. Ondanks de situatie blijft ze positief. “Als je je gewoon aan de richtlijnen houdt, dan kan het positief blijven. Dit is het moment om je kind te leren kennen. Dit is het moment om de dingen die je in het dagelijks leven mist, in te halen. Je moet van iets negatiefs iets positiefs kunnen maken.”

Benieuwd naar de video van de familie Baumgard? Bekijk hem hier.

Ook interessant: Zo gaat het nu met Anne en haar vierling: ‘Ze gaan voor het eerst naar school’

Foto: Ronald Reinders Bron: AD/Haagsche Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen