Opmerkelijk: 25-jarige zoon van Drents gezin was actief op social media

Opmerkelijk: 25-jarige zoon van Drents gezin was actief op social media

Gisteren kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten van een gezin dat negen jaar in een Drentse schuilruimte heeft gewoond. De politie trof in een afgelegen gebied een vader en vijf kinderen tussen de 18 en 25 jaar oud aan.

Gisteren kwam het opmerkelijke nieuws naar buiten van een gezin dat negen jaar in een Drentse schuilruimte heeft gewoond. De politie trof in een afgelegen gebied een vader en vijf kinderen tussen de 18 en 25 jaar oud aan. Zij zaten jarenlang in een kleine ruimte te wachten op het ‘einde der tijden.’ Vreemd genoeg blijkt de 25-jarige zoon toch actief te zijn geweest op social media.

Dat schrijft de Stentor op woensdagochtend.

‘Jan’

Op het profiel schrijft ene ‘Jan’ (25) dat hij opgroeide in het Overijsselse Hasselt en in 2005 naar Zwartsluis verhuisde. Drie jaar later ging hij naar Meppel en in 2010 naar het Drentse Ruinerwold. Dit is de plaats waar het gezin gisteren werd aangetroffen.

Juni weer actief

Na 2010 post de jongen in kwestie bijna negen jaar niks. Tot juni 2019 en hij laat weten dat hij een nieuwe baan heeft, als online store manager bij Creconat in Meppel. Ook op LinkedIn blijkt hij actief te zijn geweest en schrijft daarover in het Engels: ‘In vrijheid geniet ik van Creconat!’

De vermeende zoon heeft geen vrienden op Facebook en post vooral foto’s van de natuur en zichzelf. Vorige week deelde hij drie keer een foto die ’s nachts was gemaakt in Ruinerwold. Waarschijnlijk was hij toen onderweg naar de dorpskroeg.

Grap?

Het is mogelijk dat een of meerdere mensen de profielen voor de grap hebben aangemaakt. Zo klinken de achternamen van de vermeende zoon vreemd en is het genoemde bedrijfje verbonden aan ‘Native Creative Economy’. Dit is een houtbedrijf in Meppel waar de politie maandag zou zijn binnengevallen. Het is eigendom van Josef B. (58), de hoofdbewoner en huurder van de boerderij waar het gezin negen jaar gewoond heeft.

Kroeg

Het was Jan die ervoor gezorgd heeft dat het gezin gisteren ontdekt werd. De 25-jarige zoon vertelde ’s nachts zijn verhaal aan de baas van een plaatselijke kroeg in Ruinerwold. De politie heeft nog niet gereageerd op zijn vermeende activiteit op social media.

Bron: De Stentor

Lees ook: leuk: de hond van prins Constantijn heeft eigen social media-account

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.