Om déze reden glimlacht het vliegtuigpersoneel tijdens turbulentie

Om déze reden glimlacht het vliegtuigpersoneel tijdens turbulentie

Turbulentie is niet bepaald een fijn moment in het vliegtuig, maar gelukkig is er eigenlijk nooit wat aan de hand om je zorgen over te maken. Is het jou weleens opgevallen dat het vliegtuigpersoneel glimlacht tijdens turbulentie? Een stewardess onthult waar deze turbulentie-glimlach vandaan komt. 

Wanneer je in een vliegtuig met turbulentie zit is het slim om naar het vliegtuigpersoneel te kijken. Als zij rustig glimlachen, dan is er waarschijnlijk niks aan de hand. 

Turbulentie-glimlach

Stewardessen weten dat de glimlach niet altijd oprecht is. Meryl Love, een pseudoniem van iemand die op internationale vluchten werkt, weet precies hoe je reizigers gerust moet stellen bij turbulentie. “Ik weet dat de passagiers naar mij zullen kijken, om te zien hoe ik zal reageren. Zéker als de turbulentie zo erg is dat wij ook moeten gaan zitten’’, legt ze uit aan Metro.co.uk.

Lees ook: Het vliegtuig waar Ilse in zat vloog in brand

Grapje

Dat is de reden waarom Meryl een overdreven glimlach opzet tijdens turbulentie. “Ik doe altijd net alsof ik op zo’n moment moet lachen om een grapje en zorg ervoor dat ik gewoon heel erg blij kijk. Het is een hele routine en het lijkt tot nu toe altijd te werken. Als we het seintje krijgen dat we onze veiligheidsriem kunnen af doen, dan weten we dat alles weer normaal is en kunnen we gewoon onze werkzaamheden weer oppakken.”

Bron: Metro.co.uk
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.