Miljuschka

Miljuschka openhartig over gewicht: ‘Ik voel me daar senang bij’

Miljuschka Witzenhausen staat niet alleen bekend als presentatrice en tv-kok, maar ook om haar eerlijke selfies. Ze wil haar volgers laten zien hoe een ‘normaal lichaam’ eruitziet.

Het is oké

Miljuschka is klaar met al die ‘perfecte’ lichamen in de media. Daarom deelt zij het liefst eerlijke beelden van haar lichaam op Instagram. “Ik vind het jammer dat er zo veel beeld is dat niet echt is. Van die ‘gemaakte’ foto’s. Ik vind het belangrijk dat we de echte wereld te zien krijgen, dus echte foto’s”, vertelt ze in Veronica Magazine. En dat we voller en rimpeliger worden hoort daar nu eenmaal bij. “Maar dat is oké. Er zijn culturen waarin dat gevierd en geprezen wordt, maar in de westerse cultuur gaat dat toch iets anders. Ik weeg bijvoorbeeld 75 kilo en voel me daar senang bij, maar voor sommige mensen is dat uit den boze.”

Niet ordinair

En hoewel ze graag een pikante foto deelt, zal het volgens haar niet snel ordinair worden. “Ik heb natuurlijk ook kinderen. Ik heb niet voor niets nooit in de Playboy gestaan, want ik zeg altijd: ‘Mijn poes is voor Miljoes en voor niemand anders’. Dus ik denk goed na over hoe ik op zo’n foto sta. Maar sexyness en verleidelijkheid zit ’m niet per se in bloot, bloter, blootst. Ik vind het sexy als je de levensvreugde bij iemand ziet. Dat probeer ik uit te dragen.” Wat haar ‘héél nette man’ – zo omschrijft ze hem zelf – daarvan vindt? “Hij was het ook niet gewend dat mensen zo zichzelf durven te zijn. In het begin dacht hij: holy shit, wat is dit nou? Maar hij heeft er vijf jaar aan kunnen wennen en nu omarmt hij het.”

Lees ook: Zo zien de partner en kinderen van Miljuschka Witzenhausen eruit

Onzinnig beeld

Met haar eerlijke foto’s roept Miljuschka vrouwen op om zichzelf te omarmen. “Ik vind dat dat beeld van het perfecte plaatje moet veranderen. Het is ook een onzinnig beeld, want als een vrouw met haar partner in de slaapkamer is, denkt hij echt niet: goh, daar zit wel veel cellulite. Maar veel vrouwen denken dat wel.”

Bron: Veronica Magazine Foto: Fiona Ruhe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen