ondergoed

Menstruatie ondergoed: de voordelen

Duurzaam leven en beter omgaan met producten. Je ziet het niet alleen bij voedingswaren, plastic of kleding. Ook zijn er wasbare luiers en menstruatie cups. Iets nieuws op de markt is menstruatie ondergoed. Denk je nu aan een oude – lekker zittende – onderbroek die je draagt als je ongesteld bent? Dat is het niet. Menstruatie ondergoed is wat je kan dragen in plaats van maandverband, tampon of een menstruatie cup. Wat is het precies en waarom zou je dat moeten uitproberen?

Wat is menstruatie ondergoed?

In het menstruatie ondergoed vind je een ingebouwd super absorberende laag die je menstruatie vocht vasthoudt, waardoor je behalve de menstruatie slip geen extra maandverband of tampon hoeft te dragen ter bescherming. De menstruatie slip ziet er uit als normaal ondergoed, het verschil is alleen dat je het gebruikt om je menstruatie bloed mee op te vangen. Het absorberende gebied bestaat uit drie lagen. De onderste laag is ter voorkoming van het doorlekken, de middelste laag is de laag die het vocht vasthoudt en de bovenste laag voert het vocht af. De menstruatie slip kan je vinden in diverse stijlen, kleuren en maten, zo is er voor iedere vrouw wat wils te vinden. Je kan een menstruatie slip vergelijken met maandverband, maar min de negatieve dingen. Het kan niet verschuiven en je hoort het niet knarsen bij iedere beweging.

Zowel voor dag als nacht

Net zoals dat je het menstruatie ondergoed kan vinden in diverse maten en stijlen, heb je ook speciale menstruatie slips voor ’s nachts. Voor in de nacht heeft vaak een iets groter absorberend kussen, zodat je rustig kan slapen zonder dat je nachthemd dames onder het bloed zit. Het verschil met een tampon is dat je een menstruatie slip aantrekt ter bescherming van doorlekken. Niet iedereen bloedt in dezelfde mate, daarom kan je je menstruatie slip aanschaffen op basis van de hoeveelheid bloed die je verliest. 

Menstruatie ondergoed wassen, hoe doe je dat?

Maandverband en tampons gooi je gewoon weg, maar hoe was je je menstruatie ondergoed? Heel simpel! Wanneer je je verschoond hebt spoel je je gebruikte menstruatie slip af met koud water. Je blijft de slip uitspoelen tot het water helder is, pas erna stop je het menstruatie ondergoed in de wasmachine. Zorg ervoor dat je ze wast op 40 graden en laat drogen in de lucht. ZO kan je hem de volgende maand weer gebruiken!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.