Marieke Elsinga (1)

Marieke Elsinga weer in de sportschool: ‘Ging lekker hard door de prednison’

Tien weken na haar bevalling van zoontje Jip heeft Marieke Elsinga voor het eerst weer écht gesport. De kersverse moeder kampt sinds haar zwangerschap met extreme jeuk aan haar benen, waardoor het haar niet lukte om eerder te gaan sporten. 

Op Instagram deelt Marieke Elsinga een video waarin we haar fanatiek tegen een boksbal zien rammen. En dat levert haar een ‘rode kop’ en een dosis van het gelukshormoon ‘endorfine’ op. 

Fysiek eerder gekund

“Tien weken na de bevalling eindelijk weer écht gesport”, schrijft de radiopresentatrice erbij. “Fysiek had het wel eerder gekund, maar die ellendige jeuk en pijn aan m’n benen gooide mentaal roet in het eten. Ging wel lekker hard door de prednison die ik slik tegen de jeuk.”

Lees ook: Marieke Elsinga openhartig over heftige jeuk sinds zwangerschap: ‘Kraamtijd is zalig, maar ik heb ook verdriet’

Zwangerschapsjeuk

Sinds haar zwangerschap heeft Marieke enorm veel last van jeuk aan haar benen. Experts stelden eerder dat het om zwangerschapsjeuk gaat, maar niets leek te helpen. Een bezoek aan een dermatoloog biedt uiteindelijk wel verlichting. Die heeft haar prednison voorgeschreven. 

Zwaar proces

“Ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces”, schreef Marieke eerder op Instagram. “Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders.”

Bron: RTL Nieuws, Instagram
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.