marieke elsinga

Marieke Elsinga openhartig over heftige jeuk sinds zwangerschap: ‘Kraamtijd is zalig, maar ik heb ook verdriet’

Tijdens en na een zwangerschap kun je last krijgen van vervelende kwaaltjes. Marieke Elsinga kan hierover meepraten. Zij heeft sinds haar zwangerschap last van pijnlijke, jeukende plekken op haar benen, waardoor staan zelfs pijn doet. Op Instagram deelt ze een openhartige post over het probleem. 

“Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt.”

‘Jeuk is erger dan pijn’

“‘Jeuk is erger dan pijn’ hoor je wel eens zeggen. Leek mij altijd een beetje onzin. Nou, daar ben ik van teruggekomen.” Tijdens haar zwangerschap kreeg Marieke last van een jeukend plekje op haar been, wat uiteindelijk uitgroeide tot meerdere plekken op haar benen. “Dit werd bestempeld als zwangerschapsjeuk en zou na de bevalling wel verdwijnen. Voorgeschreven zalfjes en crèmes hielpen maar matig en in de eerste week na Jip z’n geboorte trok het niet weg maar werd het alleen maar erger. Eczeem zou het zijn. Maar de behandeling sloeg niet aan”, schrijft Marieke. 

Lees ook: Marieke Elsinga geeft update na bevalling: ‘Alsof je lichaam er aan de onderkant uitvalt’

Pijn om te staan

Helaas voor de Qmusic-dj is de jeuk niet weggegaan en heeft ze er acht weken na haar bevalling nog steeds enorm veel last van. Het doet zelfs pijn om te staan en ze wordt soms zo gek van de jeuk dat ze een koude douche neemt of dansend met haar vriend door de woonkamer gaat om zichzelf af te leiden. 

‘Ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces’

Normaal gesproken zien we op de Instagrampagina van Marieke Elsinga vooral vrolijke kiekjes voorbij komen, maar Marieke vindt het ook belangrijk om dit onderdeel van haar zwangerschapsverhaal te delen. “Ik wil vertellen dat een lijf tijdens en na een zwangerschap een flinke klap krijgt, fysiek én mentaal. Mijn kraamtijd met Jip is zalig, maar ik heb ook verdriet omdat ik voor mijn gevoel soms geen ruimte in mijn hoofd heb voor die kleine, omdat de jeuk zoveel plek inneemt. Je ziet hier alleen de vrolijkheid, de blije koppies, misschien het terugverende lijf, maar ontzwangeren is soms een f*cking zwaar proces. Niet erg, want het is het allemaal meer dan waard, maar misschien is dit een hart onder de riem voor andere (wens)moeders.”

Pillen

Een dag na het delen van de post, schrijft Marieke in haar Instagram Stories dat ze inmiddels pillen heeft gekregen en dat er een biopt van haar huid naar het lab is verzonden. Ze bedankt iedereen voor alle lieve reacties en DM’s die ze heeft gekregen. 

Bron: Instagram @mariekeelsinga
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.