Stel (3)

Bewezen: mannen worden pas écht volwassen rond hun 54ste

Misschien geloof je dat mannen nooit écht volwassen worden, maar uit een Amerikaans onderzoek blijkt nu dat ze rond hun 54ste hun wilde haren verliezen.

Officieel word je vanaf je achttiende als volwassene gezien, maar of we ons ook zo voelen, is een tweede. Volgens een Amerikaans onderzoek, waar ongeveer duizend mannen aan meededen, worden mannen pas rond hun 54ste écht volwassen. Dan voelen ze zich meer ‘gesetteld en zeker’.

Lees ook: vaders die de afwas doen, hebben vaker seks én zijn gelukkiger

Hoe komt dat?

Een van de redenen dat mannen later volwassen worden, is dat ze pas op latere leeftijd vader worden. In Nederland zijn ze gemiddeld 34 jaar als ze hun eerste kindje krijgen. En bij het vaderschap horen natuurlijk verantwoordelijkheden. Toch gedragen ze zich volgens wetenschappers lange tijd als adolescenten. Mannen zijn speels, lollig en zelfs een beetje egoïstisch.

Onzeker

Eerder werd door onderzoekers gedacht dat mannen rond hun 40ste volwassen werden, maar dat is dus verschoven naar 54 jaar. Voor die leeftijd voelen mannen zich nog onzeker in de liefde en op financieel gebied. En ze twijfelen vaker aan zichzelf.

Lees ook: Waarom we mannen met grijs haar héél aantrekkelijk vinden

Bron: Wild50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen