Paraplu

Maart roert zijn staart: deze week kans op sneeuw

Hoe erg we ook verlangen naar het voorjaar: er staat een wisselvallige week voor de deur. Halverwege de week is er zelfs kans op (natte) sneeuw en gladheid. Dit is de weersverwachting van komende week.

Echt lenteweer hoeven we de komende dagen helaas niet te verwachten, dus laat die winterjas nog maar even aan de kapstok hangen. Met een noordwestelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en daarin trekken regenbuien over het land. 

Sneeuw

Helaas blijft het niet bij regen, want er wordt ook hagel en natte sneeuw verwacht. Vallen de buien in de avond, nacht en vroege ochtend bij jou in de regio? Dan kan de sneeuw zelfs even blijven liggen. Overdag smelt het weer weg en wordt het ongeveer 5 graden. 

Dinsdagavond

Op dinsdagavond en de nacht naar woensdag is de kans op een (dun) sneeuwdek het grootst. De temperaturen dalen in de avond tot dichtbij de nul en het kan ook glad worden. En ook ‘s nachts is het belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Lees ook: Zon of regen? Dít is de weersverwachting voor de lente

Woensdag en donderdag

Woensdag en donderdag wordt het weer iets beter en laat de zon zich regelmatig zien. Toch komen er ook op deze dagen maartse buien om de hoek kijken met hagel en natte sneeuw. Overdag wordt het zo’n 5 graden en staat er weinig wind. 

Eind van de week

Toch wordt het weer aan het eind van de week weer wat wisselvalliger. De wind draait dan naar het zuidwesten en trekt aan. Koude lucht blijft in de buurt van ons land, terwijl er duidelijk zachtere lucht wordt aangevoerd. Hierdoor is er ook weer winterse neerslag mogelijk. Het is nog niet precies duidelijk waar de grens met koude en warme lucht precies komt te liggen.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.