Zó bereid jij je voor op een eerste date volgens je sterrenbeeld

Wil je achterhalen of je iemand écht leuk vindt? Stel jezelf déze 5 vragen

Ben je met iemand aan het daten en twijfel je of je de ander echt leuk vindt? Stel jezelf dan déze 5 vragen.

1. Wekt deze persoon positieve gevoelens bij je op?

Ga eens na hoe de ander jou laat voelen. Voel je je optimistisch en gewaardeerd, of laat de ander je vaak aan jezelf twijfelen of heb je het gevoel dat je je moet bewijzen? Natuurlijk heeft iedereen mindere dagen, maar over het algemeen zou jouw potentiële geliefde jou vooral goed moeten laten voelen. Je een beetje onzeker voelen is normaal, maar na een paar dates zou dit wel moeten verminderen.

2. Wat vind je leuk aan hem of haar?

Maak een lijstje met eigenschappen van de ander die je echt waardeert. Als je moeite hebt met het maken van dit lijstje zit er vaak iets niet helemaal goed.

3. Wat vind je minder leuk aan hem of haar?

Naast leuke eigenschappen, zijn er ook soms een aantal negatieve eigenschappen. Het is goed om te onderzoeken in hoeverre dit dealbreakers zijn. Als iemand je vaak een ongemakkelijk gevoel geeft door je te corrigeren of te onderbreken (en dan vervolgens over zichzelf te praten), is dit geen goed teken.

4. Hoe vaak denk je aan de ander?

Het is een goed teken als je veel aan je date moet denken. Als je verliefd bent maken je hersenen allerlei feel-good hormonen aan waardoor het moeilijk wordt om met iets anders bezig te zijn.

5. Mis je hem of haar op moeilijke momenten of tijdens feestelijke gebeurtenissen?

Wil je je date eigenlijk direct spreken als je iets meemaakt wat mooi of indrukwekkend is? Probeer te achterhalen waarom je dit dan zo graag met hem of haar wilt delen. Wat trekt je zo aan aan de ander? Luistert hij of zij altijd goed en/of worden je gevoelens erkend? Dat is natuurlijk een hele mooie eigenschap.

Vriendin’s favoriet

Ontdek de avonturen van daten in Je bent wat je date. Van hilarische tot hartverscheurende verhalen, dit boek biedt een kijkje in de wereld van (Internet)daten. Voor zowel de nieuwsgierige single als de ervaren dater. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 3 tips om date-nights in een lange relatie leuk te houden

Foto: GettyImages
Bron: Betterhelp.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.