Willem Alexander En Amalia

Koning Willem-Alexander en gezin hebben het zwaar met bedreigingen Amalia: ‘Maar sterk genoeg om hieruit te komen’

De bedreigingen aan het adres van Amalia vallen de koning en de rest van zijn gezin zwaar. Dat vertelde Willem-Alexander na afloop van het staatsbezoek aan Slowakije tijdens het persgesprek. 

“We moeten hier doorheen, ook als samenleving. Hier moeten we bovenop komen.”

‘Sterk genoeg om hieruit te komen’

Hoewel de situatie ontzettend heftig is vertelt de koning wel dat hij zijn gezin sterk genoeg acht om eruit te komen. “Voor de privésituatie binnen ons gezin is het zwaar. Maar wij lossen dat met elkaar geheel goed op. We zijn sterk als gezin. We hebben drie fantastische kinderen en ik heb een fantastische vrouw en met zijn vijven zijn we sterk genoeg om hieruit te komen.” En volgens Máxima proberen zij dit als gezin met een ‘positieve blik’ proberen te benaderen.

‘We moeten hier doorheen’

De koning is zich er ook bewust van dat deze situatie niet alleen voor zijn gezin geldt, maar ook voor veel advocaten, directeuren van gevangenissen, politici en journalisten. We leven met hen allemaal mee.” Op de vraag of het allemaal vol te houden is, antwoordde Willem-Alexander dat opgeven geen optie is. “We moeten hier doorheen, ook als samenleving. Hier moeten we bovenop komen.”

Lees ook: Willem-Alexander schiet vol bij vraag over bedreiging van prinses Amalia

Veiligheid van journalisten

Tijdens het staatsbezoek werd er veel aandacht besteed aan de verruwing en verharding van de maatschappij. Eén van de onderwerpen was de veiligheid van journalisten. Ook daar ging de koning nog op in. “Het feit dat je als journalist je werk niet meer kunt doen, betekent dat we als samenleving weerbaarder moeten zijn om dit soort problemen aan te kunnen pakken.”

Bron: ANP
Foto: RVD – Patrick van Emst

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.