Joan

Wil je zien: Joan (74) maakt indruk met afgetraind lichaam

Ben je ooit te oud om te sporten? Als het aan de 74-jarige Joan uit Canada ligt niet. Ze is het liefst elke dag in de sportschool te vinden.

Geweldige metamorfose

Drie jaar geleden kreeg de 74-jarige Joan MacDonald last van een hoge bloeddruk en artritis. Traplopen ging steeds lastiger. Haar dochter, fitnessinstructeur Michelle, schreef haar een streng fitnessschema voor. Ook paste ze haar dieet aan. Ze eet nu vijf gezonde maaltijden op een dag en focust zich vooral op macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten). Inmiddels is Joan niet meer uit de sportschool te slaan. En dát is te zien.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joan MacDonald (@trainwithjoan) op

Senior ‘fitgirl’

In drie jaar tijd verloor Joan behoorlijk wat gewicht. Inmiddels is ze een echte ‘fitgirl’, met bijna 890.000 volgers op Instagram. Ze sport vijf dagen in de week en geeft ook trainingen aan haar volgers. Volgens Joan is het áltijd mogelijk om voor verandering te kiezen. “Ook al is het leven soms moeilijk of uitdagend. Je moet volhouden en standvastig blijven als je vooruit wilt. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou komen als dat ik nu ben”, zegt ze. En vergeet niet: “Het maakt niet uit als veranderingen traag gaan. Ik doe het op mijn eigen tempo en de veranderingen zullen de rest van mijn leven duren.”

Bron: Metro