Het geheim achter NMN

Het geheim achter NMN

NMN is de afkorting voor Nicotinamide MonoNucleotide, en het wordt door velen gezien als een product dat veroudering tegen kan gaan. In dit artikel bekijken we in het kort wat NMN is en wat je erover moet weten.

Wat is NMN?

NMN is een organische molecuul die voorkomt in ons lichaam en die je binnenkrijgt via bepaalde voedingsmiddelen, zoals broccoli, komkommer, avocado en edamame (onrijpe sojabonen). Inmiddels zijn er onderzoeken die beweren dat NMN een anti-verouderende werking heeft, al is hier zoals bij ieder ander supplement de komende jaren nog meer onderzoek naar nodig.

Ondertussen zijn er een groot aantal proeven, zowel proeven op dieren als mensen, met NMN geweest waaruit het positieve effect van NMN is gebleken. Daarom is het wel degelijk mogelijk dat het purovitalis NMN supplement een manier is om je levensduur te verlengen en veroudering tegen te gaan. Vooral wanneer NMN in combinatie met een verantwoorde levensstijl wordt gebruikt.

Wat zijn NMN supplementen?

NMN anti-verouderingsproducten zijn middelen die mogelijk veroudering tegen gaan. Dit kan in van allerlei vormen, zoals crèmes maar ook in de vorm van supplementen. Hoewel er geen concreet bewijs is dat ze echt werken, is het mogelijk dat ze ervoor zorgen dat je er jonger uit gaat zien en je jezelf er jonger door gaat voelen. Aanbieders van anti-verouderingsproducten zoals NMN raden aan om vanaf je 30e te beginnen met het integreren van supplementen, om het natuurlijke verouderingsproces te remmen.

Waarom NMN supplementen innemen?

NMN kan een rol hebben in het verhogen van je NAD niveau, ofwel je Nicotinamide Adenine Dinucleotide niveau. Dit NAD niveau is door wetenschappers in verband gebracht met de levensduur. Hoe hoger dit niveau; hoe groter de kans op een langer leven.

Meerdere dingen zijn van invloed op je NAD niveau, en anti-veroudering onderzoekers zijn bezig om te bekijken of NMN supplementen dit NAD niveau kunnen boosten. Op het moment van schrijven, is een NMN supplement op mensen getest. Een groep van 80 personen boven de 40 jaar, kreeg het NMN supplement in orale vorm. ¾ van de deelnemers kreeg daadwerkelijk het supplement, en ¼ van de deelnemers kreeg een placebo.

Het onderzoek heeft uitgewezen dat de bijwerkingen minimaal tot nihil waren en dat de deelnemers die het NMN supplement toegediend kregen positieve veranderingen merkten. In tegenstelling tot het merendeel van de placebo groep. Het supplement is slechts gedurende 60 dagen getest. Maar de onderzoekers hebben wel kunnen aantonen dat de biologische leeftijd van de deelnemers die het middel kregen toegediend werd verlaagd, terwijl bij de placebo deelnemers het tegenovergestelde werd waargenomen.

Wel of geen NMN innemen?

Het is onmogelijk om te adviseren of je wel of geen NMN supplement zou moeten innemen om veroudering tegen te gaan. Er is te weinig onderzoek om de werking en bijwerkingen te kunnen bevestigen. Al zijn de resultaten tot nu toe veelbelovend.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.