Canva1 2023 06 13t091048.245

Hartige taart met tomaatjes en feta van Laura’s Bakery

Wil jij een lekkere taart bakken voor Vaderdag, maar is de vader in kwestie niet zo’n zoetekauw? Wat dacht je van een hartige taart met tomaatjes en feta!

Voor 12 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 35 minuten

Ingrediënten:

• 6 plakjes (diepvries)bladerdeeg of hartige taartdeeg
• 2-3 el paneermeel
• 4 eieren
• 200 g crème fraîche
• 500 g kleine tomaatjes
• 125 g feta
• 4 stengels bosui
• 100 g geraspte kaas.
Extra nodig: bakvorm ø 24 cm

Aan de slag

1. Bekleed een springvorm met bakpapier en daarna met de plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en verdeel het paneermeel erover.
2. Klop in een de eieren met de crème fraîche en wat peper en zout door elkaar.
3. Halveer alle tomaatjes, snijd de feta in blokjes van 1×1 centimeter de bosui in ringetjes. Verdeel de feta, bosui en tomaatjes over de bodem. Giet het eimengsel er overheen en strooi dan de geraspte kaas erover.
4. Bak de quiche 30 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte). Verwijder dan de springvorm en zet de quiche op een vel bakpapier op de bakplaat, afgedekt met aluminiumfolie. Bak op deze manier nog 15 minuten zodat de bodem ook goed gaar bakt.
5. Serveer met een salade of een kom soep. Fijne Vaderdag!

Tip: de feta kun je ook vervangen door zachte geitenkaas of door mozzarella als je niet van schapen- of geitenkaas houdt.

Bewaren: als je de quiche niet gelijk serveert, kun je deze 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minuten op 180°C, afgedekt met aluminiumfolie.

Tekst/foto: Laura Kieft

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.