I Still Believe

5 films die jij deze zomer in de bioscoop wilt zien

Vooral tijdens die warme, zweterige zomerdagen is een bioscoopavondje (met airco!) een geweldig plan. Welke bioscoopfilms willen we deze zomer sowieso zien?

Inmiddels mogen we weer een bezoekje brengen aan de bioscoop. Vooral tijdens die warme, zweterige zomerdagen is zo’n bioscoopavondje (met airco!) een geweldig plan. Welke bioscoopfilms willen we deze zomer sowieso zien? Wij praten je bij.

Airco, popcorn en een fijne film

Gelukkig hebben de Nederlandse bioscopen hun deuren weer geopend en kunnen we weer genieten van mooie films op een groot scherm. Niet alleen de goede films, maar ook die heerlijke popcorn en verfrissende airco maken zo’n bezoekje aan de bioscoop zeker de moeite waard. Dit laatste is geen overbodige luxe na de hittegolf die vorige week plaatsvond (en er waarschijnlijk ook weer aan gaat komen). Om je even bij te praten zetten we vier veel belovende films op een rijtje. Pak je agenda en plan een date met je beste vriendinnen.

I still believe

Een waargebeurd liefdesverhaal tussen Jeremy (KJ Apa) en Melissa (Britt Robertson). Terwijl Jeremy doorbreekt als popster en de wereld aan zijn voeten ligt, krijgt Melissa te maken met een heel andere kant van het leven: kanker. Een confronterende liefdesfilm waarbij je zeker een traantje zult moeten laten.

Les Plus Belles Années D’une Vie

Letterlijk vertaald: de beste jaren van het leven. Deze Franse film is een vervolg op Un Homme et une femme uit 1966. De onverwachte geliefden Anne en Jean-Louis ontmoeten elkaar wederom, nu vijftig jaar later. Jean-Louis raakt inmiddels steeds meer verdwaald op de paden van zijn geheugen. Zijn zoon probeert hem te helpen en terug te brengen bij Anne: de vrouw die hij niet kon koesteren, maar waar zijn geheugen en dromen nog vol van zijn.

A perfectly normal family

Het gezin van Emma lijkt zo gewoon, totdat haar vader plots vertelt vanaf nu als vrouw door het leven te willen gaan. Welke gevolgen heeft deze verandering voor een vader-dochter band? Het veilige gezin waar je als kind altijd terechtkon valt weg. Hoe ga als jong meisje om met een vader die opeens in jurken rondloopt en niet meer van voetbal lijkt te houden. Hoe houd je jezelf staande terwijl de buitenwereld meekijkt?

Never Rarely Sometimes Always

Deze film vertelt in intiem verhaal over twee tienermeiden in Pennsylvania. De 17-jarige Autumn wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap. Door gebrek aan steun kan ze dit geheim met niemand echt delen, behalve met haar nichtje en beste vriendin Skylar. De twee besluiten af te reizen naar een abortuskliniek in New York. Dit wordt een reis vol emoties en belangrijke levenslessen.

The rental

Zin in een meer spannende film? Dan is de film the rental zeker iets voor jou. Deze film gaat over twee jonge koppels die online het perfecte vakantiehuisje hebben geboekt. Althans dat denken ze. Het begint als een feestelijk weekend met drank en gezelligheid, maar de stelletjes worden in de loop van het weekend met steeds vreemdere situaties geconfronteerd.

Welke film is jouw favoriet?

Bron: biosagenda Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen