Regen of zonneschijn? Dit wordt het weer tijdens het Pinksterweekend

Regen of zonneschijn? Dit wordt het weer tijdens het Pinksterweekend 

Wie nu naar buiten kijkt ziet niet bepaald een mooie blauwe lucht en een zon die naar binnen schijnt. Met een lekker lang Pinksterweekend voor de boeg, hopen we natuurlijk op warmer weer. Maar kunnen we die warme temperaturen ook definitief verwachten?

De komende dagen hoeven we volgens Weeronline nog niet heel warme temperaturen te verwachten. Maar in aanloop naar het Pinksterweekend wordt het op zaterdag zo’n 17 tot 21 graden. Het zal dan bijna overal droog blijven en ook de zon laat zich regelmatig zien. 

Eerste Pinksterdag

Op Eerste Pinksterdag is het nog erg onzeker wat de temperatuur gaat worden. In het zuidoosten kan de temperatuur naar 23 graden stijgen, maar de kans bestaat ook dat de temperatuur een stuk lager uitvalt. Aan de kust wordt het met 15 graden een stuk minder warm.

Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag is het nóg onzekerder hoe warm het gaat worden. Er is dan namelijk warme lucht vanuit en zuiden en koude lucht vanuit het noorden in het land. Op dit moment wordt het volgens de berekeningen maar 12 graden in het midden van het land, terwijl er ook berekeningen zijn die uitkomen op 25 graden. Het wordt waarschijnlijk het warmst in het zuidoosten van het land. Het is dus nog moeilijk te zeggen wat de weersverwachting tijdens Pinksteren wordt, maar volgens Weeronline is het wel zeker dat het de komende dagen zonnig is en er weinig kans is op buien. 

Lees ook: Zo snel kun je verbranden tijdens het voorjaar

Bescherm jezelf tegen de zon

Ondanks dat het nu nog niet zo warm is, wil dat niet zeggen dat je niet kan verbranden. De zonkracht kan ongeacht de temperatuur namelijk wel hoog zijn. Daarom is het belangrijk om je ook de komende dagen goed in te smeren als je naar buiten gaat. In het zuiden kan de zon een UV-index 7 halen. Dat betekent dat een onbeschermde huid al binnen 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Bron: Weeronline
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.