Ontwerp Zonder Titel 2020 09 09t100102.152

Dít is waarom zoveel mensen gek zijn op de Pumpkin Spice Latte

Sinds kort kunnen we weer genieten van dé herfsttopper van de Starbucks. Veel mensen zijn er dol op. Waarom is dit eigenlijk precies? Onderzoekers leggen het uit.

De herfsttopper

De zomer is officieel voorbij als de Pumpkin Spice Latte weer verkrijgbaar is bij de Starbucks. Een beetje overdreven misschien, maar voor sommige mensen werkt dit zo. Het heerlijke drankje is een mix van Espresso Roast, pompoentaartsaus, pompoentaartkruiden én een heerlijke dot slagroom. De saus is zuivelvrij en je kunt de gewone melk eventueel vervangen door bijvoorbeeld haver- of amandeldrink. Hierdoor kunnen de vegans ook genieten van dit heerlijke winterse drankje.

Lees ook: Moeite met opstaan? Dít werkt beter dan koffie

Waarom zijn mensen er zo dol op?

Onderzoekers vroegen zich af waarom veel mensen zo’n grote fan zijn van de Pumpkin Spice Latte. Is het drankje echt zó lekker of zit er meer achter?

Smaak en context

Er blijkt inderdaad een verklaring te zijn voor de populariteit van de Pumpkin Spice Latte. Zo wordt dit drankje alleen verkocht tijdens de herfstperiode. Onderzoekers leggen uit dat als je een aparte smaak proeft, je de context automatisch ook in je brein opslaat. Drink je dus die lekkere latte? Dan slaat je brein ook op in welk seizoen je deze drinkt en hoe de omgeving er dan uitziet. Denk aan de vallende blaadjes, gezellige kaarsjes en de start van het winterseizoen. Hierdoor krijgen veel mensen warme gevoelens als de Pumpkin Spice Latte weer verkrijgbaar is.

Lees ook: 3 redenen om (meer) geurkaarsen in huis te halen

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen