Films

Bioscopen zijn weer open: déze films wil je graag zien

We moesten er lang op wachten, maar sinds vandaag zijn de bioscopen weer geopend. Wij hebben alle nieuwe films voor je op een rijtje gezet.

De Slag om de Schelde

Na Zwartboek de allerduurste Nederlandse film ooit. In deze oorlogsfilm gaan we terug naar november 1944. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. Er werd nog nooit een film gemaakt over deze veldslag, tot nu.

Cruella

Deze film is al te zien op Disney+, maar vanaf 5 juni draait hij ook in de bioscoop. In deze live action-film kruipt Emma Stone in de rol van de jonge Cruella de Ville, die het aan de stok krijgt met een bekende modeontwerpster. Cruella is niet te zien bij Pathé en Vue Cinemas, maar wel bij Kinepolis.

De Oost

Nog een oorlogsfilm van Nederlandse bodem. Dit keer over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog. In de film volgen we Johan, die in 1946 als een van de 100.000 soldaten naar de voormalig kolonie wordt gestuurd. Daar komt hij in aanraking met de gruwelijke daden van legerkapitein Westerling. De Oost is ook te zien op Amazon Prime Video.

Bon Bini: Judeska in da House

Iets luchtigers dan. In dit vervolg op Bon Bini Holland gaat Judeska – heel toepasselijk – in lockdown met haar nichtje, haar nieuwe vriend en diens ouders.

The Misfits

Gek op Pierce Brosnan? Zet deze film dan op je lijstje. In The Misfits speelt hij een meestercrimineel die ingehuurd wordt om een grote goudvoorraad te stelen.

Blackbird

De terminaal zieke Lily wil een einde maken aan haar leven. Voordat het zover is, nodigt ze haar familie uit om nog één keer samen van het leven te genieten.

Nomadland

Deze film werd bij de Oscars uitgeroepen tot beste film. Als Frances haar man en haar baan verliest, besluit ze met een oude camper door Amerika te rijden. Onderweg komt ze veel bijzondere reizigers tegen. Ook deze film is niet bij Pathé en Vue Cinemas te zien.

Lees ook: Dit zijn de populairste Netflix-titels van dit moment

Foto: Filmdepot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen