Ontwerp Zonder Titel 2024 06 14t095259.615

Hooggevoelig en aan het daten? 5 fijne tips

Hooggevoelig en aan het daten? Dan ben je erg intuïtief en zullen déze 5 tips je zeker helpen.

1. Kies een rustige omgeving

Als je hooggevoelig bent ben je vaak erg gevoelig voor stimuli uit je omgeving en dit heeft vervolgens invloed op hoe je je voelt tijdens een date. Natuurlijk heb je de omgeving niet altijd geheel voor het uitkiezen en het kan daarom helpen om bijvoorbeeld iets eerder op je date locatie aan te komen en een rustig plekje uit te zoeken.

2. Wat zegt je lichaam?

Als HSP’er ben je erg intuïtief. Luister daarom goed naar de signalen van je lichaam. Voel je je op je gemak/rustig of vertelt je innerlijke stem toch iets anders? Natuurlijk heb je last van zenuwen en spanning, maar probeer goed te onderzoeken waar je gevoel precies vandaan komt.

3. Let op met alcohol

Als je zenuwachtig bent, kan een drankje ervoor zorgen dat de ergste spanning verdwijnt. Tegelijkertijd heeft alcohol ook invloed op je intuïtie, die juist bij jou zo onwijs sterk is ontwikkeld. Daarnaast werkt het toch vaak het beste om elkaar te zien zoals je echt bent, ook al betekent dit: ongemakkelijke stiltes.

4. Hoe laat de ander jou voelen?

Als HSP’er bent je nu eenmaal erg gevoelig, maar laat je nooit wijsmaken dat je ’too much’. ’te gevoelig’ of een ‘dramaqueen’ bent. De ander moet jou het gevoel geven dat je goed (zelfs fantastisch) bent zoals je bent en dit is een eis die jij zeker mag stellen.

5. Bouw het rustig op

Er is geen enkele reden om jezelf tijdens de eerste dates als erg kwetsbaar op te stellen en veel over jezelf te vertellen. Het is gezond om dit rustig op te bouwen. Eerst wordt er vaak wat meer oppervlakkige informatie gedeeld en zodra er meer vertrouwen is, kun je wat meer de diepte ingaan. Vooral als HSP’er kan het helpen om de relatie met de ander rustig op te bouwen.

Vriendin’s favoriet

Volgens Susan Marletta-Hart hoeven hoogsensitieve mensen geen slachtoffer van hun bijzondere gevoeligheid te zijn, maar kunnen ze die tot hun eigen kracht omvormen. In Leven met hooggevoeligheid belicht ze onder meer de spirituele kant van hooggevoeligheid en laat ze veel ervaringsdeskundigen aan het woord. Zo kun je dit boek ook opvatten als een toegang om dichter bij de verborgen wijsheid van het leven te komen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 fijne self-care momenten voor mensen die hooggevoelig zijn

Foto: GettyImages
Bron: Higlysensitiverefuge.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.