caroline tensen

Caroline Tensen vond overgang ‘meest afschuwelijke periode’ uit haar leven

Caroline Tensen vond de overgang ‘de meest afschuwelijke periode’ uit haar leven. Dat vertelt de presentatrice in een interview met De Telegraaf.

Niet alleen thuis

Toen Caroline in de overgang raakte, brak er een heftige tijd voor haar aan. “Op een ochtend werd ik wakker en ik wilde alleen maar huilen. Zo kende ik mezelf totaal niet. Ik had nergens meer zin in en het ging ook niet over. Op een gegeven moment kon ik niet eens meer alleen thuis zijn.” Het ging zelfs zo ver dat Caroline naar haar dochter moest worden gebracht als haar man moest werken, zodat ze niet alleen thuis zou zitten. 

Schaamte, onbegrip en onwetendheid

Om haar ervaringen met de overgang te delen, schreef Caroline het boek ‘Het verboden woord’. Met het boek hoopt ze andere vrouwen die in de overgang zitten te steunen. “Ik wilde er ook nooit over praten. Bij de televisie wisten ze ook niet wat er destijds bij me speelde. Er is schaamte, onbegrip en onwetendheid.”

Lees ook: Caroline Tensen onthult hoe ze zo veel afviel na de overgang

Impact op relatie

De overgang had ook invloed om Caroline’s relatie met Ernst-Jan. Het stel was vier jaar samen toen zij in de overgang kwam. En de overgang had ook invloed op hun relatie. “Ik was wel bang dat Ernst zou denken dat hij een kat in de zak had getroffen. En ik heb wel even gedacht dat hij misschien bij me weg zou gaan. We waren net getrouwd en ineens had hij een onherkenbare vrouw die nergens meer zin in had.” Ook hun seksleven veranderde door de overgang. “Ik moest niet aan seks dénken”. Caroline vertelt dat ze was aangekomen en dat ze zich schaamde voor haar lichaam. “Met dat lijf wilde ik echt niet vrijen. Uitkleden deed ik alleen met het licht uit.”

Beter dan ooit

Gelukkig gaat het nu ‘beter dan ooit’ met Caroline en heeft ze de overgang ‘overwonnen’. Ze hoopt dat ze andere vrouwen een dienst kan bewijzen met haar boek. “Dat geeft mij ook een fijn gevoel.”

Bron: Telegraaf
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.