Buddy Vedder

Buddy Vedder vertelt over druk bij succes: ‘Moet leren loslaten’

Hoewel Buddy Vedder (28) nog jong is, heeft hij al heel wat mooie klussen op zijn CV staan. Zo is hij een van de vaste panelleden in ‘The Masked Singer’ en werkt hij mee aan ‘Holland’s Got Talent’. Grote programma’s dus, maar volgens hem komt daar wel een bepaalde druk bij kijken. 

Dat vertelt hij woensdagavond in het programma ‘Strandgasten’. 

‘Denk dat ik niet genoeg ben’

Al op jonge leeftijd begon Buddy Vedder met presenteren en hij timmert steeds meer aan de weg in de televisiewereld. Daardoor voelt hij wel behoorlijk wat druk op zijn schouders. Zo werkt hij hard om zijn televisieklussen voor te bereiden, maar komt dat in de basis ‘uit een soort onzekerheid’. “Dat ik denk dat ik niet genoeg ben. Dat ik denk: als ik maar hard genoeg werk, dan heb ik er in elk geval alles aan gedaan”, vertelt hij. 

Leren loslaten

Ondanks de druk die hij ervaart heeft het harde werken hem wel gebracht waar hij nu is. “Maar als ik beter wil worden moet ik ook leren loslaten. En dat is moeilijk want dan moet je vertrouwen op dat wat jij kan, dat dat goed genoeg is.”

Liever zijn

Buddy is erg blij dat hij op jonge leeftijd al zulke grote programma’s heeft mogen presenteren, maar de druk die daarbij komt kijken vindt hij soms wel lastig. “Want ook al ben je jong, je staat toch op vrijdagavond Holland’s Got Talent te presenteren en daar horen verwachtingen bij.” Dat er wat van hem wordt verwacht vindt hij niet gek. “Dat snap ik ook, en dat is ook oké. Alleen ik gun mezelf soms niet de ruimte om ook fouten te maken. En die heb je gewoon nodig, daardoor word je ook beter. Ik zou willen dat ik wat liever kon zijn voor mezelf.”

Tip van de redactie

Zijn er verplichtingen die je liever niet zou hebben? Bestaan je dagen uit een race tegen de klok? Ben je zelfs te moe voor vakantie? Dan zijn de Tien geboden voor innerlijke rust precies wat je nodig hebt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Tien Geboden Voor Innerlijke Rust
Bekijk bij bol.com

Bron: Grazia
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.