Droom je weleens over seks? Dit is wat het betekent

Bewezen: wie ’s ochtends niet uit bed wil komen, is intelligenter

Goed nieuws voor wie de wekker ’s ochtends het liefst direct de deur uit gooit: onderzoek heeft aangetoond dat dit een teken is van intelligentie.

Snoozen

Onlangs publiceerde Elsevier een studie waaruit naar voren kwam dat mensen die snoozen – de wekker met tussenpozen af laten gaan – slim zijn, aangezien zij hun eigen slaap- en waakritme onder controle hebben. Zo zou niet afgaan op de wekker, maar zelf in de gaten houden wat je lichaam nodig heeft, laten blijken dat je verstandelijker en onafhankelijker bent.

Wie na het afgaan van de wekker in staat is om verder te slapen, heeft controle over haar eigen lichaam en geest. Ja, ja: zo hadden we het nog nooit bekeken!

Tip van de redactie

Heb je wel eens moeite met wakker worden? Of wil je ontspannen in slaap vallen? De nieuwe DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; zo word je op een natuurlijke manier wakker. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: Zelfmaak ideetjes, Elsevier

Lees ook: Claudia: ‘Mijn man en ik slapen al jaren niet meer samen’