Ontwerp Zonder Titel (75)

Ben je erg empathisch? Dan is dít jouw match op liefdesgebied

Ben jij een empathisch persoon? Dít zou volgens de psychologie dan jouw ideale match zijn op liefdesgebied.

Persoonlijkheidstypen

In de basis zijn er 3 persoonlijkheidstypen op emotioneel gebied, namelijk: de intellectueel, de empaat en de sterke en stille persoonlijkheid. Ieder type communiceert op zijn of haar eigen manier. De intellectueel is een intense denker. Hij of zij analyseert de boel graag en denkt logisch en rationeel. Een empaat matcht goed met een intellectueel, omdat hij of zij jou goed aanvult. Jij bent erg emotioneel, terwijl je partner rustig en logisch denkt. Hij of zij lost graag problemen op en vindt het fijn als je om advies vraagt. Als empaat is het aan te raden om niet te veel dingen of emoties in één keer te bespreken. Vooral als het emoties zijn waar de intellectueel niet direct iets mee kan.

Lees ook: Yanna heeft twee mannen: ‘Bij de een voel ik liefde, bij de ander is het lust

Empaat

Als empaat ben je erg sensitief en gepassioneerd. Zo sta je ook in een liefdesrelatie. Je neemt emoties van anderen vaak over en kan dit hierna moeilijk loslaten. Als jouw partner ook een empaat is, dan is goede communicatie een vereiste. Het is belangrijk dat jullie elkaar vertellen wat jullie verwachten en nodig hebben. Accepteer elkaars gevoeligheid, maar blijf ook in het hier en nu. Soms kunnen jullie elkaar in emoties versterken. Het is dan belangrijk om dit niet te zeer op te laten lopen. Een voordeel van een relatie tussen twee empathische mensen, is dat er vaak wederzijds begrip is. Ben je met een sterke, stille persoonlijkheid samen, dan voel je je gesteund en beschermd. Je kunt alles tegen hem of haar zeggen en dat is geweldig. Dit type persoonlijkheid vindt het wel lastig om over zijn of haar eigen gevoelens te praten. Soms kan het voor een empaat frustrerend zijn dat hij of zij niet open communiceert en deelt wat in hem of haar omgaat. Benadruk in ieder geval dat je dankbaar bent dat hij of zij er voor je is. Samen tijd in de natuur doorbrengen, zal jullie band ook sterker maken.

Tip van de redactie

Zou je graag willen dat je relatie meer in balans komt? Lees dan eens de bestseller: Liefde is een werkwoord. Zo ontdek hoe je kan omgaan met positieve en negatieve gevoelens in een relatie. Je komt te weten welke fasen er in een huwelijk zijn. Of het mogelijk is om een langdurige relatie nog te veranderen. En nog veel meer. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Cindy: ‘Als ik opnieuw kon kiezen, zou ik trouwen met mijn grote liefde’

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.