Aart Staartjes

Kijkers ontroerd door Aart Staartjes in ‘Jouw stad, ons dorp’

Gisteren keken er bijna 800.000 mensen naar het nieuwe programma ‘Jouw stad, ons dorp’ waarin een gezin uit Friesland ruilde met twee Amsterdammers.

Bekendste inwoner van Dronrijp

In het programma ruilen Bert, Hendrika en hun dochter Dieke uit het dorpje Dronrijp met de kleurrijke Ricardo en Maryo uit Amsterdam. Om Dronrijp beter te leren kennen, gaan de twee op bezoek bij de bekendste inwoner van het dorp: Aart Staartjes. De inmiddels overleden acteur vertelt met trots over zijn woonplaats. Zo ook over de bijzondere kerkklokken die bij begrafenissen te horen zijn. “Aan de kerklokken kun je horen of er een man overleden is, een vrouw of een kind. Dat vind ik een heel mooi ritueel”, aldus Aart.

Naar de overkant

Aart Staartjes woonde tegenover het kerkhof. “Als ik er straks niet meer ben, ga ik naar de overkant”, vertelt hij tegen Ricardo en Maryo. En dat valt de kijkers zwaar. “Als je alles van te voren weet”, schrijft iemand op Twitter. Aart Staartjes overleed in januari aan de verwondingen die hij opliep bij een verkeersongeluk. Hij werd 81 jaar.

Foto: Jouw stad, ons dorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen