keuken schoonmaken

Déze 9 schoonmaakhacks maken je leven een stuk makkelijker

Schoonmaken leuk? Eh, nee. Met deze huishoudhacks wordt poetsen makkelijker en ben je sneller klaar. Kun je iets leukers gaan doen!

1. Poetsvrij ontkalken

Zitten de gaatjes van je douchekop verstopt door kalk? Vul een stevig zakje met schoonmaakazijn en steek hier de douchekop in. Bind af zodra de kop ondergedompeld is en laat een nachtje liggen. De volgende ochtend spoel je met heet water de gaatjes door.

2. Flos de kranen

Gebruik floss eens voor iets anders dan je tanden! Met een stuk flossdraad kun je tussen kranen en andere knoppen komen voor een goede dieptereiniging.

3. Wodka werkt!

Sterke drank als schoonmaakmiddel? In het geval van wodka werkt het. Schenk wat uit een fles in een verstuiver en spray dit over je matrassen. Ze frissen er flink van op! Wodka absorbeert namelijk geurtjes en desinfecteert door de alcohol. Dat je bed naar drank gaat ruiken, daar hoef je niet bang voor te zijn; de alcohol verdampt snel.

4. Krachtpatser uit de kledingkast

Stof dat zich op lampenkappen verzamelt, haal je in een handomdraai weg met een kledingroller met plaklaag. En zo’n sticky roller is ook superhandig als je kinderen enthousiast met glitters of pailletten in de weer zijn geweest. Met een paar keer rollen heb je het meeste al opgeruimd.

5. Spiegelglad

Een koffiefilter doet het prima als snelle spiegelschoonmaker. Steek je hand in het filter en boen je spiegel. Het resultaat is streeploos en stofvrij.

Lees ook: Zó houd je je huis netjes met slechts 10 minuten schoonmaken per dag

6. Fijne suikerstrooier

Zijn de gaatjes in de poedersuikerstrooier te groot? Plaats dan een plastic bekertje over het deksel van de suikerbus heen. Prik hierin kleine gaatjes en je kunt de suiker veel beter doseren.

7. Streeploos schoon

Ken je dat? Heb je net alle ramen gezeemd en dan valt je ineens toch een streep op. Maar aan welke kant zit die nou? Zeem de binnenkant horizontaal en de buitenkant verticaal. Als je een streep ziet, weet je meteen welke kant je even opnieuw moet doen.

8. Druppeltouwtje

Het geluid van een lekkende kraan kan je tot waanzin drijven. Om hier iets aan te doen tot het moment waarop je de kraan kunt (laten) fiksen, wikkel je een touwtje om de kraan dat je in de wastafel hangt. Zo loopt het water langs het touwtje en hoor je het gedruppel niet meer.

9. Scrub je badkuip

Vieze randen in je badkuip of douchecel haal je makkelijk weg door verpulverde eierschalen te gebruiken in plaats van schuurmiddel. Ook je scrubhandschoen kan wonderen doen.

Lees ook: Zó vaak zou je de douche eigenlijk moeten schoonmaken

Foto: Getty Images