Netflix (1)

Dit zijn de 10 best bekeken Netflix Original-films ooit

Scroll jij altijd uren op Netflix, omdat je niet weet wat je nu weer moet kijken? Pak deze lijst er dan even bij, want dit zijn de allerbeste films.

Best bekeken Netflix-Original films

Netflix heeft inmiddels een groot aanbod met Originals, films en series die door de streamingsdienst zelf geproduceerd zijn. Dít zijn volgens Netflix de best bekeken Original-films ooit. Kleine sidenote: een kijker is iemand die langer dan 2 minuten naar een film heeft gekeken. Op deze manier weet Netflix dat ze niet per ongeluk op de film hebben geklikt.

1. Extraction

In deze film wordt Tyler (gespeeld door Chris Hemsworth) naar Bangladesh gestuurd om de ontvoerde zoon van een drugsbaas te redden. Aantal kijkers: 99 miljoen.

2. Bird Box

Deze film was in 2018 hét gesprek van de dag. Een moeder en twee kinderen moeten na een wereldwijde ramp geblinddoekt op zoek naar een veilige plek. Als ze hun ogen openen, zullen mysterieuze krachten ze aanvallen. Aantal kijkers: 89 miljoen.

3. Spenser Confidential

Ex-politieagent Spenser komt net uit de gevangenis. Al snel komt hij weer in de onderwereld terecht en probeert hij de waarheid achter een moord te achterhalen. Aantal kijkers: 85 miljoen

4. 6 Underground

Alleen al door het feit dat Ryan Reynolds de hoofdrol speelt, móet je deze film gezien hebben. Het verhaal: een steenrijke technologiepionier heeft zijn eigen dood in scène gezet en huurt een team van huurmoordenaars, spionnen en scherpschutters in om de dictator van Turgistan om te leggen. Aantal kijkers: 83 miljoen.

5. The Old Guard

Andy leidt een geheim gezelschap met huurlingen die de sterfelijke wereld beschermen. Als ze worden ingehuurd om in Zuid-Soedan ontvoerde schoolkinderen te redden, lijkt er een einde te komen aan hun geheim. Aantal kijkers: 78 miljoen.

6. Enola Holmes

In deze film – die pas in september verscheen – draait het niet om Sherlock Holmes, maar om zijn tienerzus. Ze gaat op zoek naar haar moeder, die vermist blijkt te zijn. Aantal kijkers: 76 miljoen.

7. Project Power

In New Orleans gaat een mysterieuze pil rond waar je superkrachten van krijgt. Welke dat zijn, wordt pas duidelijk nadat je de pil hebt ingenomen. Gevolg: het aantal misdaden neemt enorm toe. Een agent probeert samen met een dealer en oud-soldaat de handel te stoppen. Aantal kijkers: 75 miljoen.

8. Murder Mystery

Een komische thriller met Jennifer Aniston en Adam Sandler als hoofdrolspelers: wat wil je nog meer? Een politieagent en zijn vrouw op reis naar Europa. Als een spontaan etentje op een jacht verkeerd afloopt, worden de twee ineens hoofdverdachten in een moordzaak. Aantal kijkers: 73 miljoen.

9. The Kissing Booth 2

Na het eerste deel in 2018 werd ook het vervolg een enorme hit. De film zit vol liefdesperikelen tussen de tieners Noah en Elle. Aantal kijkers: 66 miljoen.

10. The Irishman

Met grote namen zoals Robert DeNiro, Al Pacino en Joe Pesci kon deze titel natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De Iers-Amerikaanse Frank, ook wel ‘The Irishman’ genoemd, kijkt terug op zijn (mis)daden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aantal kijkers: 64 miljoen.

Lees ook: Deze films en series verschijnen in november op Netflix

Bron: NSMBL Foto: Scott Yamano, Jasin Boland / Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen