zwemmen met je baby

5 tips voor veilig zwemmen met je baby in het zwembad

Het moment is daar: je wilt voor het eerst met je baby gaan zwemmen. En hoewel dat natuurlijk een superleuk avontuur is, roept het ook de nodige vragen op. Hoe zorg je ervoor dat deze ervaring voor jullie allebei een feestje wordt, en vooral, veilig blijft? Hier zijn vijf tips die je kunnen helpen.

Tips voor veilig zwemmen met je baby

1. Kies het juiste moment

Kies allereerst een geschikt tijdstip uit. Baby’s hebben nog een onregelmatig slaapritme. Daarom is het handig om op een rustig moment te gaan, wanneer je baby uitgerust is. Bovendien zijn er tijdens daluren vaak minder mensen, wat zorgt voor een kalme omgeving.

2. Voorbereiding is het halve werk

Zorg ervoor dat je alles bij je hebt: (wasbare) zwemluiers, een zachte handdoek, babyzwemkleding en eventueel drijfmiddelen. Tevens is het verstandig om eerst thuis alvast te oefenen met het aandoen van de zwemkleding, zodat het in het zwembad soepeler verloopt.

3. Langzaam wennen

Water kan in het begin nogal overweldigend zijn voor een kleintje. Daarom is het belangrijk om je baby langzaam te laten wennen. Begin eerst met pootjebaden. Vervolgens, als je baby zich op zijn gemak voelt, kun je dieper het water in gaan.

4. Altijd in de buurt

Een open deur wellicht, maar het kan niet vaak genoeg gezegd worden: houd je baby altijd in de gaten. Zelfs als het zwembad over beveiligingsmiddelen beschikt, blijf altijd dichtbij en alert.

5. Maak het leuk

Tot slot, vergeet niet te genieten. Neem wat badspeeltjes mee en maak er een vrolijke ervaring van. Zing daarnaast samen liedjes of speel waterspelletjes. Op die manier wordt zwemmen niet alleen veilig maar ook een activiteit waar jullie beide naar uitkijken.

Veiligheidsproducten voor zwemmen met je baby

Zwemmen met je kleintje is een feest, maar veiligheid gaat voor alles. Dus, welke producten helpen daarbij?

Zwemvestjes bieden ondersteuning zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Zwemvest

Liefjes & Co

Zwembandjes zijn klassiek, maar nog steeds effectief voor de kleintjes.

Met baby zwemzitjes kun je je baby veilig laten dobberen.

Lees ook: Top 5 babyproducten voor ouders die rust zoeken

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Swim Essentials