Peuter Voorbereiden Op Sinterklaas

Je peuter voorbereiden op Sinterklaas: 5 onmisbare tips

Sinterklaas is een spannende tijd voor kinderen, en peuters zijn geen uitzondering. Het is een periode vol cadeautjes, snoepgoed en gezelligheid. Maar hoe bereid je je peuter voor op dit feestelijke gebeuren?

Je peuter voorbereiden op Sinterklaas

1. Introduceer Sinterklaasverhalen

Begin allereerst met het introduceren van Sinterklaas door samen te genieten van betoverende verhalen over de goedheiligman en zijn vrolijke Pieten. Kies bijvoorbeeld voor boeken die de avonturen op een levendige manier weergeven. Een paar echte aanraders zijn onder andere Sinterklaas zonder baard of De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas. Zo breng je de magie van het feest tot leven.

2. Laat je peuter cadeautjes aankruisen

Ten tweede zijn cadeautjes natuurlijk een essentieel onderdeel van Sinterklaas. Laat je peuter daarom meehelpen door samen door speelgoedcatalogi te bladeren en hun favorieten aan te kruisen. Dit is niet alleen ontzettend leuk voor de kleintjes, maar geeft jou als ouder ook handige inzichten. Bovendien kun je gelijk het aantal cadeautjes bepalen dat gevraagd mag worden. We willen tenslotte niet dat de stoomboot zinkt door de vele geschenken.

3. Sinterklaasliedjes zingen

Vervolgens verhoog je de feestvreugde door samen met je peuter Sinterklaasliedjes te zingen. Op deze manier is hij of zij helemaal voorbereid om mee te zingen op de crèche, tijdens een Sinterklaasfeest of waar dan ook. Dit zorgt niet alleen voor een vrolijke noot, maar helpt ook bij het vertrouwd raken met de traditionele liedjes.

4. Bezoek een Sinterklaashuis of intocht

Als het even kan, breng dan een bezoek aan een Sinterklaashuis, bijvoorbeeld het landgoed van Sinterklaas in Duinrell. Voor peuters is het fantastisch om Sinterklaas en de Pieten in het echt te zien. Dit zorgt gegarandeerd voor fonkelende oogjes en verhoogt de spanning en blijdschap.

5. Samen aftellen

Maak of koop ten slotte een gezellige aftelkalender om samen met je peuter de dagen af te tellen tot pakjesavond. Dit is niet alleen een leuke activiteit, maar helpt je peuter ook om besef te krijgen van de tijd die nog rest tot het hoogtepunt van het Sinterklaasfeest.

3 leukste aftelkalenders

1.

2.

Feestdagen aftelposter

Feestdagen aftelposter

Sinterklaas, kerst en oud & nieuw

3.

Sinterklaas aftelkalender

Sinterklaas aftelkalender

Inclusief kleurtjes, stickers & verlanglijstjes

Lees ook: Moeite met het schrijven van je Sinterklaasgedicht? Met déze tips lukt het

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Inclusief 35 stickers