Sinterklaas

Moeite met het schrijven van je Sinterklaasgedicht? Met déze tips lukt het

Wil jij dit jaar ook je familie of vrienden imponeren met een mooi Sinterklaas gedicht? Met déze tips lukt dat jou zeker.

1. Origineel

Probeer origineel te zijn. ‘Sint was aan het denken, wat hij … zou schenken’ is dat dus bijvoorbeeld niet. Gebruik geen kant en klaar gedicht, maar maak het echt persoonlijk. Neem de tijd ervoor en raffel het niet op 5 december nog even snel af.

2. Thema

Soms helpt het om wat steekwoorden op te schrijven. Welke onderwerpen wil je bespreken? Wat weet je van de persoon waar je het gedicht voor schrijft? Noteer dit en gebruik deze woorden als startpunt. Ken je de persoon niet zo goed? Ga dan eerst een beetje op onderzoek uit. Via sociale media kom je tegenwoordig al snel voldoende te weten.

3. Rijmwoordenboek

We zijn niet allemaal even handig met taal. Gebruik daarom een online rijmwoordenboek. Er zijn tegenwoordig ook een aantal apps die jou al aardig op weg kunnen helpen.

4. Rijmschema

Vaak wordt het AABB rijmschema gebruikt. Hierbij rijmen de laatste woorden van twee op elkaar volgende zinnen. Toe aan wat uitdaging? Kies dan voor een ABAB of ABAC rijmschema. Wedden dat het publiek onder de indruk is?

Lees ook: 3x inspiratie voor Sinterklaas cadeaus voor je kids

5. Cadeau

Het is ook leuk om het cadeau alvast te verwerken in je gedicht. Je hoeft echt niet alles weg te geven, maar met een paar subtiele hints zet je de ander alvast aan het denken. Zo wordt de spanning een beetje opgebouwd.

6. Lees gedichten

Het kan helpen om online wat gedichten te lezen. Zo kom je een beetje in de stemming en raak je geïnspireerd. Je eigen Sinterklaas gedicht schudt jij hierna als een ware poëet uit je mouw.

Lees ook: Wil je even zien: Martien Meiland maakt acteerdebuut in Sinterklaasfilm

Foto: GettyImages
Bron: Schrijvenonline.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.