Met Je Peuter Naar Het Strand: peuter eet ijsje op het strand

Met je peuter naar het strand? Deze onmisbare items heb je nodig

De zomer is in volle gang en wat is er leuker dan een dagje strand met je peuter? Voordat je vertrekt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Hier een handige checklist met must-haves om jullie dag aan zee soepel te laten verlopen.

Wat heb je nodig als je met je peuter naar het strand gaat?

Zonnebescherming

Het allerbelangrijkste bij een dagje strand is natuurlijk bescherming tegen de zon. Zorg voor een hoge factor zonnebrandcrème speciaal voor kinderen, zoals de Nivea Sun Kids Protect & Play, en smeer je peuter regelmatig in. Vergeet ook niet een zonnehoedje mee te nemen om het gezicht te beschermen. De huid van een kind is namelijk extra gevoelig voor UV-straling.

Hydratatie en snacks

Peuters hebben snel dorst en trek, vooral tijdens het spelen in de zon. Neem voldoende water mee in bijvoorbeeld een thermosfles, en wat snacks zoals fruit, rijstwafels of een boterham. Een koelbox of koeltas kan handig zijn om alles vers te houden. Vergeet niet dat gehydrateerd blijven essentieel is voor zowel jou als je kleintje.

Strandtentje of parasol

Een strandtentje of een grote parasol biedt een fijne schaduwplek voor je peuter om even uit de zon te kunnen spelen of te rusten. Het geeft ook wat privacy en beschutting tegen de wind.

Met je peuter naar het strand: peuter onder parasol

Lees ook: 4 grootste redenen waarom jouw peuter vaak ‘waarom?’ vraagt

Kleding en handdoeken

Neem voldoende extra kleding en handdoeken mee. Een zwemluier, is een must als je peuter nog niet zindelijk is en toch in het water wil spelen. Vergeet ook niet een setje schone kleren voor de terugweg en een plastic zak voor natte of vieze kleding.

EHBO-kit

Het is altijd verstandig om een kleine EHBO-kit bij je te hebben. Pleisters en een desinfecterend middel kunnen van pas komen. Zo ben je voorbereid op kleine ongelukjes.

Speelgoed

Niets is leuker voor een peuter dan spelen in het zand. Vergeet dus niet een emmer, schepjes en eventueel wat strandballen of andere speeltjes mee te nemen. Dit houdt je kleintje bezig en zorgt voor uren speelplezier.

Met deze items in je strandtas kun je zorgeloos genieten van een dagje strand met je peuter. Goede voorbereiding zorgt ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft en jullie samen kunnen genieten van de zon, zee en het zand. Veel plezier!

Lees ook: 5 gezonde (en simpele) recepten voor kieskeurige peuters: succes gegarandeerd 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker