Vakantiedagen inplannen? Op déze manier ben je 57 dagen vrij

Vakantiedagen inplannen? Op déze manier ben je 57 dagen vrij

Het opnemen van vakantiedagen kan soms best wel een puzzel zijn. Want op welke manier heb je er het meeste profijt van? Je hoeft niet verder te puzzelen, want we hebben de handigste manier om in 2023 je vakantiedagen in te plannen voor je uitgezocht. 

Hiermee kun je met twintig vakantiedagen, die je minimaal hebt bij een fulltime baan, 57 dagen vrij zijn. Is dat even mooi meegenomen!

3 t/m 6 april

Was het voor jou vorig jaar even pijnlijk toen je erachter kwam dat je collega’s hun extra vrije dagen inzetten rond Pasen? Zet dan in dit jaar de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag voor Goede Vrijdag – 7 april in je agenda. Met het lange paasweekend eraan vastgeplakt ben je in totaal tien dagen vrij tot en met 10 april. En het beste nieuws: het kost je maar vier vakantiedagen. 

28 april

Dit jaar valt Koningsdag op een donderdag. Neem dus lekker de vrijdag erna vrij, zodat je een heerlijk lang weekend hebt (en even op adem kunt komen na de feestdag). 

28 april en 1 t/m 4 mei

We begrijpen het heel goed dat je liever nog wat langer tot rust wil komen na Koningsdag, dus waarom plak je er niet nog een paar vakantiedagen aan vast? 5 mei is in 2023 een feestdag, dus neem je de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vrij dan hoef je maar vijf vakantiedagen in te leveren voor elf vrije dagen. 

Lees ook: Boeken maar: een weekendje weg verbetert je geheugen en concentratie

19 en 22 t/m 26 mei

Nog wat meer vakantie nodig in het voorjaar? Neem dan tussen 19 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, en 22 t/m 26 mei, de dagen voor het lange Pinksterweekend, vrij. Hiermee verbruik je maar zes vakantiedagen en ben je twaalf dagen vrij. 

27 t/m 29 december

Wat was het balen dat kerst in 2022 voor de helft in het weekend viel. Maar in 2023 hebben we geluk: dan valt kerst heel gunstig op maandag en dinsdag. Hierdoor hoef je alleen nog de rest van de week vrij te nemen, waardoor je tien dagen vrij bent. 1 januari valt namelijk op een maandag. Daarbij hoef je maar drie vakantiedagen in te leveren. Met alle dagen bij elkaar opgeteld houd je zelfs nog één vakantiedag over in 2023. 

Bron: &C
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.