Ontwerp Zonder Titel 2022 10 23t143356.931

Boeken maar: een weekendje weg verbetert je geheugen en concentratie

Twijfel je over een weekendje weg? Uit onderzoek blijkt dat het heel goed is om er soms een paar dagen tussenuit te gaan.

Weekendje weg

Twijfel je erover om dit jaar nog een weekendje weg te gaan? Uit onderzoek blijkt dat het een heel goed idee kan zijn om er een paar dagen tussenuit te gaan. Vooral een natuurlijke omgeving zou een aantal positieve effecten kunnen opleveren. Misschien is het je wel eens opgevallen dat je je vrolijker en rustiger voelt als je dichtbij de zee of in de bossen bent. Dit fijne gevoel is veelal het gevolg van de frisse lucht. Dit effect is het sterkst als je normaal gesproken veel tijd in een stad of een drukke omgeving doorbrengt.

Lees ook: Bewezen: een bioscoop-avondje kun je vergelijken met een lichte work-out

Onderzoek

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig een weekendje weg boeken, minder last hebben van stress. Daarnaast kunnen zij zich ook beter concentreren en focussen op een bepaalde taak. Dat is nog niet alleen. Door een paar dagen in de natuur door te brengen, zal je bloeddruk ook verlagen en zal de hoeveelheid stresshormonen afnemen. Als je samen met je geliefde of juist met vriendinnen een weekendje weg bent, zal ook nog eens jullie band sterker worden.

Lees ook: Bewezen: meer slaap zorgt ervoor dat je minder trek hebt in zoetigheid

Foto: GettyImages
Bron: Adventureisneverfaraway.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.