Trucje autoruit ontdooien

Met dit handige trucje ontdooi je je autoruiten zonder te krabben

Nu het winterse weer echt is begonnen ontkomen we helaas niet aan het krabben van de autoruiten. Het is een klusje dat we ‘s ochtends het liefste overslaan, omdat het flink wat tijd kost. Gelukkig is er een veel makkelijkere manier om de bevroren ruiten van je auto te ontdooien zonder dat je hoeft te krabben.

Het enige wat je nodig hebt is een plastic zakje met lauwwarm (niet kokend!) water. 

Autoruit ontdooien

Jaren geleden ging op Twitter een video viral waarin te zien is hoe iemand een zakje water over zijn bevroren autoruiten wrijft. Hierdoor ontdooit het ijs op de autoruiten enorm snel en hoeft er niet meer gekrabd te worden. En ook nu het kwik weer vaak onder nul daalt, zien we soortgelijke video’s weer voorbijkomen op sociale media. Daarnaast zou het trucje kunnen werken bij bevroren sloten, deuren en andere dingen die vast kunnen vriezen. 

Flinke boete

Het ontdooien van bevroren autoruiten voordat je in de auto stapt is natuurlijk belangrijk zodat je goed zicht hebt op de weg en op medeweggebruikers. Zijn je ruiten niet goed ontdooid? Dan kun je een boete krijgen die op kan lopen tot 380 euro. Hartstikke zonde natuurlijk!

Bron: Libelle
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.